Ejner Hessel AS | VØ opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Opgave 1:

1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15%)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1. Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.3 (10%)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

Uddrag
Ejner Hessel kunne i 2018 fejre deres 50-års jubilæum, med det bedste resultat de har haft i regnskabet.

Deres omsætning var på 4.981 millioner kroner og deres resultat før skat var på 153 millioner kroner. Ledelsen for Ejner Hessel A/S var meget tilfredse med deres økonomiske udvikling, og det har de god grund til.

Det er ikke blot en tilfældighed at de har klaret sig så flot. De har benyttet sig af forskellige elementer, som har påvirket virksomheden og dens økonomi positivt, trods en omlægning af registreringsafgiften, som kostede dem et tocifret millionbeløb.

En fordel for Ejner Hessel A/S har været deres brede målgruppe de har formået at ramme. De servicerer og forhandler både nye og brugte biler til både private og erhverv.

Derudover har Ejner Hessel deres såkaldte ”Premium brand” Mercedes-Benz. Som i sig selv når ud til flere end aldrig før. De appellerer især til mellemklassekøberne.

Dette er ikke kun indenfor personbiler, men også busser, vare- og lastbiler. Ejner Hessel A/S har kun fået ros tilbage for de nye modeller, som de har forhandlet.

Ejner Hessel A/S havde en ejerandel på 50% af Starmark, som er Skandinaviens største brugtbilsforhandler, men i 2017 overtog de det fulde ejerskab af Starmark.

Efter overtagelsen af Starmark, så åbnede de op i Roskilde og Aalborg, så de er nu tre steder i landet, med deres hovedafdeling i Vejle.

Dette var en stor udvidelse til firmaet Ejner Hessel A/S. Deres henblik ved købet af Starmark var også for at tiltrække et større antal af de forbrugere, som ønsker at købe en enten brugt eller ny Mercedes-Benz.

Virksomheden åbnede i 2018 også et Mercedes-Benz center i Aarhus, som er Danmarks største. Centeret var til formål at have digitale showrooms, men også til værkstedsbesøg.

Et stort fokus som de havde på dette center, var IT-udvikling. Ejner Hessel investerede i lagerrobotter og automatiseret værkstedsskrivning.

Dette var med til at få effektiviteten op for Ejner Hessel. Trods at Ejner Hessel har haft stor fokus på IT-udvikling, så vil de ikke glemme kunderne og deres oplevelser.

De vil fortsat have nærhed med deres kunder, og sørge for god kundeservice. De digitale processer er bare med til at gøre det kedelige arbejde nemmere for Ejner Hessel.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu