Ejner Hessel AS | VØ opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom.

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr.

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni. Se spørgsmål 2.1.

3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling.

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen.

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler.

4.1 (5 %)
Beregn indekstal til belysning af udviklingen i miljøpåvirkningen hos Dækspecialisten A/S.

4.2 (5 %)
Analyser udviklingen i miljøpåvirkningen fra 2016 til 2019 hos Dækspecialisten A/S.

4.3 (5 %)
Diskuter, hvilke konsekvenser inddragelsen af CSR i markedsføringen kan medføre for Dækspecialisten A/S.

Uddrag
Efterårets polemik om omlægning af registreringsafgiften har påvirket Ejner Hessels omsætning negativt og ifølge Adm. direktør Bjarne Hessel har det ca kostet dem et to cifret millionbeløb (artikel 1).

det fremstår også i artikel 1 at Hessel regner med at dette på længere sigt nok ville gavne virksomheden, da det ville kunne betale sig at købe en støre og sikrere bil.

Endnu en stor faktor for deres udvikling er overtagelsen af Starmark. Som er Skandinaviens største brugtbilsvirksomhed (artikel 1).

I artikel 1 står der også at værkstedsomsætningen er steget med 10% gennem de seneste par år, so er betydeligt mindre end deres salgsafdeling

dette skyldes en bedre kvalitet af bilerne, og kan påvirke, virksomhedens kortvarige udvikling da de ikke vil skulle reparer så mange biler

men da folk gerne vil have biler der ikke går i stykker ville det bare give et endnu støre overskud på salgsafdelingen.

En udgift for Ejner Hessel er markedsføring af mekanikeruddanelsen, som er sat i stand pga. mangel på arbejdskraft i et stigende marked (bilag 1).

Ejner Hessel har også åbnet Danmarks største Mercedes-Benz-center i Aarhus, som er udstyret med avanceret teknologi (bilag 1).

Ejner Hessel har også et bredt sortiment samt som er en af hovedingredienserne til deres vækst, da de kan please folk fra alle arbejdsklasser, med kvalitetsbiler (bilag 2).

det fremkommer også en det brede sortiment at det skyldes Ejner Hessels premium-brand, som har lanceret biler i flere forskellige prisklasser.

Ejner Hessel har ikke kun oplevet vækst på deres bilsalg men også lastbiler. Lastbilerne er i sært populært fordi de har lavet et tiltag der gør deres mortere mere miljøvenlige (bilag 2).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu