Ejner Hessel AS | VØ opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018. Se spørgsmål 1.1.
- Pengestrømsopgørelsen fremgår af bilag 2.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter.

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom.
- De nødvendige informationer findes i bilag 3.

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr.

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni. Se spørgsmål 2.1.

3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling.

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen.

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler.

4.1 (5 %)
Vurder, hvilke fordele Helsekarma.dk opnår, når forretningsmodellen er 100 % digital.

4.2 (5 %)
Beregn salgsprisen og dækningsbidraget for en flaske Sund50+, når dækningsgraden skal udgøre 60 %.
- De nødvendige informationer fremgår af bilag 4.

4.3 (5 %)
Beregn, hvor meget afsætningen af Sund50+ mindst skal stige med, for at det vil være lønsomt at gennemføre reklamekampagnen.

Uddrag
Ejner Hessel A/S har haft en rigtig stor vækst i år 2018, hvor der både har været en rekordhøj omsætning samt et rekordhøjt resultat før skat i år 2018.

I alt voksede omsætningen i det forgange regnskabsår med knap 200 millioner kroner til næsten 5 milliarder kroner, mens resultatet før skat voksede med 48 procent til 153 millioner kroner i 2018, hvilket der blandt andet skyldes af deres kombinationen af et bredt sortiment og et stærkt voksende eftermarked.

I september 2017 overtog Ejner Hessel A/S det fulde ejerskab af Starmark, som sælger nyere, brugte premium-biler som primært er Mercedes-Benz.

Efter at han havde overtaget Starmark åbnede han hovedafdeling i Vejle, og et brugtbilscenter i Roskilde og en afdeling i Aalborg.

Ejner Hessel ønsker at skabe en endnu større synergi mellem det stigende antal af bilkøbere, der vælger enten en ny eller brugt Mercedes-Benz personbil.

Væksten i Ejner Hessel A/S skal især skal findes inden for Ejner Hessels premium-brand, Mercedes-Benz, der har lanceret en række modeller, som taler til et bredere publikum end tidligere og i høj grad appellerer til mellemklassekøberne.

Siden 2010 er der sket en seksdoblet salget af personbiler fra Mercedes-Benz. Det øgede salg kan tilskrives, at Mercedes nu har lagt sig i selen for at udvide deres sortiment, så de nu appellerer til flere kunder og at forhandlerens andet primære mærke, Renault, ligeledes har opnået en flot resultat i 2018 eftersom de har været præget af afgiftsomlægninger.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu