Ejner Hessel AS | VØ opgave | 10 i karakter

Problemformulering
Opgave 1: Virksomhedsanalyse - Virksomhedsøkonomi A
Spørgsmål 1.1 - 1.7
1.1
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.
- Indekstal for kapitaltilpasningsevne:

1.3
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018. Nøgletallene fremgår af bilag 1.
- Indekstal for kapitaltilpasningsevne:
- Indekstal for Indtjeningsevne:

1.4
Forklar, hvorfor egenkapitalens forrentning er steget fra 29,3 % i 2017 til 35,4 % i 2018.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.5
Forklar, hvorfor årets pengestrøm for 2018 er positiv med tkr. 1.293, når Ejner Hessel A/S har købt materielle anlægsaktiver for tkr. 78.292 i 2018.
- Pengestrømsopgørelsen fremgår af bilag 2.

1.6
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter

1.7
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

Uddrag
Hos Ejner Hessel A/S, går salget forrygende, og i 2018 kunne virksomheden fejre deres 50-års jubilæum, med deres hidtil bedste resultat i regnskabet.

De havde dette år en yderst imponerende omsætning på 4.981 millioner kroner, samt et resultat før skat på 153 millioner kroner.

Der er nogle bestemte elementer der har været i spil og bidraget til det succesfulde salg og den fremragende økonomiske udvikling hos Ejner Hessel A/S.

Først og fremmest har den stor succes hos Ejner Hessel A/S, været forsaget af hvordan de over årene har formået at ramme et meget bredt publikum af bilforbrugere.

Ejner Hessel A/S forhandler og servicere nye såvel, som brugte biler til både private og erhverv, hvilket derfor gør dem meget alsidige og fleksible for forbrugeren.

---

Det første og vigtigste punkt er omsætningen, som i perioden 2016 til 2018 er steget med 12 %, hvilket gør 2018 til deres bedste resultat år hidtil.

Dette er en meget stabil fremgang og kan skyldes flere forskellige faktorer. Denne fremgang kommer først og fremmest fra de investeringer Ejner Hessel A/S har lavet og dermed udvidet deres omsætningsgrundlag.

Derudover har Ejner Hessel A/S foretaget sig nogle investeringer som på sigt har båret frugt. Ejner Hessel A/S har fokus på bæredygtighed.

Virksomheden ønsker at minimere deres miljøpåvirkning ved at investere i miljørigtige faciliteter, som fx moderne vaskehal med biologisk rensning og genbrug af vand. Derudover er virksomheden også ISO-certificeret indenfor miljø.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu