Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15%)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

Uddrag
Ejner Hessels salg går virkelig godt, og i 2018 satte virksomhed ny rekord med det bedste regnskab i virksomhedens eksistens.

Deres imponerende omsætning på 4,9 milliarder samt med, at deres resultat før skat lå på 152.822 millioner. Det er 2 tal, som jeg vil mene at folkene bag Ejner Hessel kan være godt tilfredse med.

Den store succes hos Ejner Hessel har først og fremmest nyt godt af deres evne til at ramme en bred målgruppe af bilforbruger.

Ejner Hessel arbejder både med både med brugt og nye biler, som både er for private og firmarer.

Ved at de kan yde de forskellige servicer, så bliver de meget nemme for forbrugeren at handle hos, eftersom at de kan lave det hele hos dem hvis der sker noget med bilen.

Noget der også har spillet en stor faktor for Ejner Hessels vækst, er at deres primære biler er Mercedes-Benz, hvilket er et meget attraktivt bilmærke hos forbrugerne.

Mercedes-Benz er noget der tiltrækker de middelklassekøbere både private såvel, som virksomheder eftersom det ikke kun er personbiler de sælger, men også vare- og lastbiler.

Det har været med til at sikre en stabil vækst for Ejner Hessel samt med, at de har satset på en miljøvenlig motor, som kun har fået positiv feedback fra kunderne.

Et forhold, som har haft stor betydning for Ejner Hessel var, da de i 2017 overtog StarDanamrk. StarDanmark er Skandinaviens største brugtbiler virksomhed, der primære begår sig i salg af nyere og brugte biler.

Ejner Hessel fik også det fulde ejerskab efter overtagelsen i 2017, hvor de tideligere kun havde en ejerandel på 50%.

Grunden til at Ejner Hessel i første omgang overhovedet ville have noget med StarDanmark at gøre var, at de havde et mål om at sælge flere brugte Mercedes-Benz. Senere har de fået udvidet StarDanmark, så de både har afdelinger i Vejle, Aalborg og Roskilde.

De gode tider i udstillingen har også haft en positiv effekt på antallet af ansatte, som har vokset markant. Der er blevet oprettet 60 nye mekanikker stillinger tegner sig for to tredjedele af den samlede vækst i antallet af medarbejdere.

Dertil kommer, at Ejner Hessel har indgået i alt 35 nye praktikaftaler til mekanikerlærlinge, så man i dag har i alt 123 lærlinge i virksomheden. Og især den udvikling er Bjarne Hessel stolt af.