Ejner Hessel AS | Virksomhedsøkonomi | 10 i Karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter.

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom.

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr.

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni. Se spørgsmål 2.1.

3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling.

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen.

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler.

4.1 (5 %)
Beregn indekstal til belysning af udviklingen i miljøpåvirkningen hos Dækspecialisten A/S.

4.2 (5 %)
Analyser udviklingen i miljøpåvirkningen fra 2016 til 2019 hos Dækspecialisten A/S.

4.3 (5 %)
Diskuter, hvilke konsekvenser inddragelsen af CSR i markedsføringen kan medføre for Dækspecialisten A/S.

Uddrag
I artiklen ”Rekordhøjt resultat hos Hessel” var stigende vækst på værkstedet med ca. 10 % om året, dette var med til at hæve bruttofortjenesten.

Virksomheden er godt tilfreds med den stigende omsætning på ca. 350 millioner kroner. Omlægning af registreringsafgiften kostede virksomheden en to cifrede million beløb hvilket kan forklare hvorfor resultatet før skat kun er steget til 103 millioner fra 97 millioner året før.

Det fremgår af pengestrømsopgørelsen at virksomheden har købt og solgt materielle og finansielle anlægsaktiver hvilket gør at pengestrømme fra investeringsaktivet ender på et negativt resultat.

Det fremgår også at virksomheden har optaget kortfristede gæld.

Virksomheden har overtaget fuldt ejerskab af Starmark som er Skandinaviens største brugtbilsvirksomhed. Virksomheden ønsker at dette tiltag skal skabe større synergi mellem nye potentielle købere

Virksomheden har haft stigende personale omkostninger da de har udvidet deres mandskab fra 957 medarbejdere til 1049 på tværs af deres afdelinger

---

Nettoomsætningen havde en kraftig stigning fra 2016 til 2017 med 8 %, herfra gik den mere stille for sig med en halvering i stigning altså 4 % fra 2017 til 2018 altså en samlede stigning på 12 % fra 2016 til 2018.

Den adm. Direktør Bjarne Hessel forklarer at væksten stammer fra lanceringen af en rækker nye modeller som appellerer mere til mellemklassekøbere som derved har skabt mere salg.

Forbruget af handelsvarer er i den analyserede periode steget med 9 %, dette skyldes mange nye lanceringer så der er et større udvalg hvilket kræver flere ressourcer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu