Ejner Hessel AS | Virksomhedsanalyse | 12 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter.

1.6 (5 %)
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker.

2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom.

2.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr.

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni.

3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling.

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen.

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler.

4.1 (5 %)
Beregn indekstal til belysning af udviklingen i miljøpåvirkningen hos Dækspecialisten A/S.

4.2 (5 %)
Analyser udviklingen i miljøpåvirkningen fra 2016 til 2019 hos Dækspecialisten A/S.

4.3 (5 %)
Diskuter, hvilke konsekvenser inddragelsen af CSR i markedsføringen kan medføre for Dækspecialisten A/S.

Uddrag
Den familieejede virksomhed, Ejner Hessel A/S kunne i forbindelse med deres 50-års jubilæum fejre en rekordhøj omsætning på 4,981.242 milliarder kroner.

Samtidig steg resultatet før skat fra 103,3 mio. kr. i 2017 til 152,8 mio. kr. i 2018. I 2017 overtog Ejner Hessel A/S det fulde ejerskab af Starmark, Skandinaviens største brugtbilsforhandler.

Dette har med en afdeling i Vejle, Roskilde og Aalborg, været med til at skabe det flotte årsresultat.

Starmark har også været med til at ramme en bredere målgruppe. Dette har Mercedes-Benz også, med lanceringen af nye, moderne biler, der også fås som hybrider.

Hybridteknologien tiltaler mange, eftersom de i dagligdagen kan køre udelukkende på strøm ,og de har derudover også muligheden for at køre langt med den almindelige brændstofsmotor. Disse nye modeller appellerer i høj grad til mellemklassekøbere.

Ejner Hessels salg af biler fra mærket ”Renault” har også udviklet sig positivt. I takt med, at Renault har moderniseret deres nye modeller og givet dem et luksuriøst interiør samt et sportsligt udtryk, er salget her også steget.

Salget af disse biler hjælper med udvidelsen af deres målgruppe. Udover personbiler, har Ejner Hessel også opnået en stabil vækst i salget af vare- og lastbiler.

Her har bilfabrikanterne også udviklet nye biler, med mere miljørigtige motorer. Dette har resulteret i mange positive tilbagemeldinger fra kunderne, og har været yderst værdiskabende.

Den digitale udvikling i virksomheden, især i deres nye Mercedes-Benz-center i Århus, har været med til at effektivisere virksomheden med b.la. lagerrobotter og automatiseret værkstedsindskrivning.

Disse digitale forbedringer skal dog ikke erstatte kundekontakten, eftersom ”…, at en god kundeoplevelse er baseret på det personlige møde mellem mennesker” – Bjarne Hessel.

Tværtimod betyder optimeringen af enkelte processer, at personalet har mere tid, der nu kan bruges på kundebetjening.

Herudover har Ejner Hessel investeret i miljørigtige faciliteter, som en moderne vaskehal med biologisk rensning og genbrug af vandet.

Dette fremstiller Ejner Hessel som en ansvarlig virksomhed med styr på CSR-politikken, eftersom de med deres fokus på bæredygtighed forsøger at minimerer deres miljøpåvirkning.

I efteråret 2017 var der en omlægning af registreringsafgiften. Dette kostede koncernen et to-cifret millionbeløb ifølge den administrerende direktør, Bjarne Hessel.

Derfor vurderes resultatet i 2018 til at være yderst tilfredsstillende i forhold til de nye ændringer i de lovmæssige forhold.

Ejner Hessels økonomiske udvikling er blevet påvirket af adskillige både interne og eksterne forhold.

Nogle af disse har været yderst vækstskabende for virksomheden, mens andre har været udfordrende.

Ejner Hessels innovative udvikling har sammen med deres traditionelle værdier, været et grundlæggende kriterie for den nyskabte succes.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu