Ejner Hessel AS | Virksomhedsanalyse | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Opgave 1: Virksomhedsanalyse - Virksomhedsøkonomi A
Spørgsmål 1.1 - 1.7

1.1
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.
- Indekstal for kapitaltilpasningsevne:

1.3
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018. Nøgletallene fremgår af bilag 1.
- Indekstal for kapitaltilpasningsevne:
- Indekstal for Indtjeningsevne:

1.4
Forklar, hvorfor egenkapitalens forrentning er steget fra 29,3 % i 2017 til 35,4 % i 2018.
- Nøgletallene fremgår af bilag 1.

1.5
Forklar, hvorfor årets pengestrøm for 2018 er positiv med tkr. 1.293, når Ejner Hessel A/S har købt materielle anlægsaktiver for tkr. 78.292 i 2018.
- Pengestrømsopgørelsen fremgår af bilag 2.

1.6
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter

1.7
Vurder, hvordan Ejner Hessel A/S’ forretningsmodel påvirkes af at have forhandling af flere bilmærker

Uddrag
Hos Ejner Hessel A/S, går salget forrygende, og i 2018 kunne virksomheden fejre deres 50-års jubilæum, med deres hidtil bedste resultat i regnskabet.

De havde dette år en yderst imponerende omsætning på 4.981 millioner kroner, samt et resultat før skat på 153 millioner kroner.

Der er nogle bestemte elementer der har været i spil og bidraget til det succesfulde salg og den fremragende økonomiske udvikling hos Ejner Hessel A/S.

Først og fremmest har den stor succes hos Ejner Hessel A/S, været forsaget af hvordan de over årene har formået at ramme et meget bredt publikum af bilforbrugere.

Ejner Hessel A/S forhandler og servicere nye såvel, som brugte biler til både private og erhverv, hvilket derfor gør dem meget alsidige og fleksible for forbrugeren.

Væksten kan desuden også findes i hvordan Ejner Hessels ”premium-brand” Mercedes-Benz, som har lanceret en række modeller

som nu når ud en større publikum af forbrugere end hidtil, der i høj grad appellerer til mellemklassekøberne.

Ikke kun indenfor for området personbiler men også både vare- og lastbiler, har virksomheden opnået en stor og stabil vækst.

Her har nye modeller fra producenterne, samt en satsning på de miljørigtige motorer givet Ejner Hessel A/S mange positive tilbagemeldinger fra kunderne.

I 2017 overtog virksomheden det fulde ejerskab af StarDanmark. Stardanmark er Skandinaviens største brugtbilsvirksomhed, der primært begår sig i salg af nyere samt brugte premium-biler.

I forbindelse med overtaget i 2017 har Ejner Hessel A/S nu fuldt ejerskab af StarDanmark, hvor de tidligere kun havde en ejerandel på 50%.

Kort efter overtagelsen åbnede StarDamark, som har hovedafdeling i Vejle, også et brugtbilscenter i Roskilde og en afdeling i Aalborg, der igen har bidraget til udvidelsen af virksomheden.

Ejner Hessel A/S opkøbte StarDanmark med henblik på at tiltrække et større antal, af de forbrugere der ønsker at købe enten en ny eller brugt Mercedes-Benz personbil.

En anden væsentlig faktor som har bidraget til den økonomiske fremgang er i virksomheden, er hvordan virksomheden har skabt et større fokus på IT-udvikling.

Ejner Hessel A/S åbnede i 2018 Danmarks største Mercedes-Benz-center i Aarhus, som bl.a. er forberedt til digitale showrooms men også værkstedbesøg.

Ejner Hessel har hertil investeret i bl.a. lagerrobotter samt automatiseret værkstedsindskrivning, hvilket der på denne både effektiviseret en del processer.

Andre investeringer omfattes bl.a. ved investeringer i miljørigtige faciliteter, som moderne vaskehal med biologisk rensning samt genbrug af vand.

Dette vil altså sige at Ejner Hessel A/S har fokus på bæredygtighed, da den interne og eksterne miljøpåvirkning ønskes at minimeres.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu