Ejner Hessel AS | Opgave – 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.2 (15 %)
Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.3 (10 %)
Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.

1.4 (5 %)
Forklar, hvilke forhold der har påvirket posten: Køb af materielle anlægsaktiver i pengestrømsopgørelsen for 2018. Se spørgsmål 1.1.

1.5 (5 %)
Vurder, hvilke vækststrategier Ejner Hessel A/S benytter.

2.1 (10 %)
Opgør BrianBilen ApS’ udgifter, udbetalinger, omkostninger, indtægter og indbetalinger for månederne marts, april, maj og juni ved køb og salg af Krom.

.2 (5 %)
Beregn, hvor meget lagerbeholdningen af Krom udgør ved udgangen af juni i stk. og kr.

2.3 (5 %)
Forklar, hvorfor der er forskel på samlede udgifter og samlede omkostninger i perioden fra marts til juni. Se spørgsmål 2.1.

3.1 (5 %)
Redegør for, hvilken ejerform Oscar Andersen bør vælge, hvis han vil følge sin revisors anbefaling.

3.2 (5 %)
Beregn, hvor meget den årlige omsætning i den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler mindst skal udgøre, for at det er lønsomt at oprette afdelingen.

3.3 (5 %)
Diskuter, om Oscar Andersen skal etablere den nye afdeling med Harley Davidson motorcykler.

4.1 (5 %)
Beregn indekstal til belysning af udviklingen i miljøpåvirkningen hos Dækspecialisten A/S.

4.2 (5 %)
Analyser udviklingen i miljøpåvirkningen fra 2016 til 2019 hos Dækspecialisten A/S.

4.3 (5 %)
Diskuter, hvilke konsekvenser inddragelsen af CSR i markedsføringen kan medføre for Dækspecialisten A/S.

Uddrag
1.1 (10 %)
Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

1.En polemik om omlægning af registreringsafgiften i efteråret kostede dyrt, det kostede ifl. Adm. Direktør Bjarne Hessel et to cifret millionbeløb i 2017 resultatet.

2. I 2017 overtog Ejner Hessel A/S det fulde ejerskab Starmark. Kort efter overtagelsen åbnede Starmark et brugtbilscenter i Roskilde og en afdeling i Aalborg, dette har også haft betydning for den økonomiske udvikling i Ejner Hessel A/S.

3. Der har de seneste år været vækst i værkstedsomsætningen på ca. 10%. Det er ikke en lige så høj vækst som i salgsafdelingen

men årsagen til den mindre vækst er fordi bilerne er blevet mere sikre, de går sjældnere i stykker og serviceintervallerne bliver længere og længere.

4. Med den vækstende mængde biler på værkstedet står Ejner Hessel A/S til at komme til at mangle mekanikere. Ejner Hessel A/S har derfor brugt penge på markedsføring af rekrutteringskampagnen: ”EjnerHessel - Din fremtid”, for at nå ud til de unge.

5. Ejner Hessel A/S har åbnet Danmarks største Mercedes-Benz-center i Aarhus, som er investeringerne i blandt andet lagerrobotter og automatiseret.

6. Medarbejderstaben er vokset til 1049 ansatte, det giver flere personaleomkostninger. Desuden er der også kommet 60 nyoprettede mekanikerstillinger og 35 nye praktikaftaler til mekanikerlærlinge

7. Mercedes-Benz, har lanceret en række modeller, som taler til et bredere publikum end tidligere og i høj grad appellerer til mellemklassekøberne

dette har været med til at øge Ejner Hessel A/S’ vækst i omsætningen og resultatet i 2018. Væksten kan også forklares ved at efterspørgslen af vare- og lastbiler, samt satsningen på de miljørigtige motorer.

8. Ejner Hessel A/S har langeret en digital abonnementsordning: ”Hessel Plus”. Konceptet giver alle Renault og Dacia-ejere mulighed for at betale for at være kunde og interessen for abonnementet er høj.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu