Egernet | Analyse | Lone Hørslev | 12 i Karakter

Indledning
Det er genkendeligt for mange at gå tvivlsomt rundt og filosofere, om man nu har valgt det rigtige, eller man nu er det helt rigtige sted i livet.

Det er følelsen af ikke at vide, hvem man er, og hvad man vil. Novellen ”Egernet” er et godt eksempel på den tvivl, der kan opstå, samt hvor svært det er at tage et valg.

Teksten er skrevet af Lone Hørslev og er en del af en hendes første novellesamling kaldet En ordentlig mundfuld.

Novellesamlingen er fra 2017 og er skrevet på dansk. Selve novellen handler om Jacob, der ved et uheld påkører et egern. Egernet dør ikke med det samme, og Jacob er derfor nødt til at stoppe egernets lidelser.

Han har svært ved at beslutte sig, men til sidst vender han ryggen til dyret og tæller til hundrede i håb om, at det så vil være ovre.

Uddrag
I løbet af novellen bliver læseren introduceret til få personer - herunder hovedpersonen, Jacob, samt kæresten, Lis, og hendes far

Hans. Få bipersoner og en hovedperson er desuden også et kendetegn ved genren, og dermed opfylder novellen kravene til genren.

Jacob er en ordinær mand med uddannelse indenfor filmvidenskab. Ydermere, grubler Jacob meget over både samfundsproblemer samt hans egne problemer.

Et af stederne det ses er på side 7, linje 288 ” Babymos med gift i. Pesticider. Hormonforstyrrende stoffer og bilos og kineserne, der forurener med al deres industri, og verden, der i det hele taget er så fuld af nød og elendighed”.

Dette gør, at læseren har en mulighed for at identificere sig med hovedpersonen, grundet hans grublen over centrale samt globale problemstillinger.

Dertil er Jacob en ubeslutsom person, og det ses gennem hele novellen. En af novellens problematikker er, hvordan man kan stoppe egernets lidelser, og dette kan Jacob ikke beslutte sig for

selvom han etisk ved, hvad der er rigtigt og forkert. Under handlingen får læseren også en forståelse af, at situationen med egernet har en stor betydning for Jacob

og det ses på side 4, linje 66 ” Han følte sig pludselig som en karakter i et eventyr. Det hele virkede meget betydningsfuldt (…)

kaste onde skygger ind over hele hans fremtidige liv, som en slags prøvelse han skulle bestå.”. Her forestiller Jacob sig som en helt, der er ude på en prøvelse.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu