Egernet | Analyse

Indledning
Oplevelsen af tvivl om hvem man er, og hvilken vej der er den rigtige for en, er udfordrende problemstillinger som opstår som en naturlig del af livets gang.

Alle kender til, at på et tidspunkt i livet er der opstået en følelse af tvivl, om hvem man er, og hvorvidt man har fundet sit rette jeg.

”Egernet” giver et godt indblik i, hvordan denne tvivl kan opstå, når man står overfor et af de mange svære valg her i livet.

Uddrag
Jacob er et sted i sit liv, hvor han er ved at finde sig selv. Det kunne tyde på, at han er i tvivl om, om han lever det liv han ønsker, hvilket kunne være et motiv i novellen. Det nævnes at han ikke ønsker at få børn med Lise, (side 175, linje 12.)

Hans undskyldning er, at det går ad helvedes til i Danmark, og at man aldrig ved hvad der kan ske. Måske bunder det i

at han stadig er for ung og umoden, til at tage det ansvar det kræver at have et barn. Hvis ikke han kan håndtere et egern, hvordan skulle han så kunne håndtere end baby.

I vores novelle ser vi både en indre og en ydre konflikt. Den ydre konflikt er det vi som læsere oplever, da Jacob kører egernet over. Den indre konflikt er den vi fornemmer.

Her menes de problemer der foregår mellem Jacob og Lise. Den dårlige stemning, og de uenigheder de har sammen.

Historien strækker sig over en kort periode. Derudover springer den i handlingen, hvor vi det ene tidspunkt er i huset, og det næste ved egernet.

Nogen af de ting Jacob fortæller om, er meget nutids-aktuelle. Blandt andet snakker han om den globale opvarmning, som i dag er et stort emne.

I novellen er flere miljøer beskrevet. Starter vi med selve historien, foregår det fysiske miljø både i naturen og hjemme i huset. Naturens miljø repræsenterer det farlige, hvor uforudsigelige ting kan forekomme.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu