Ebbe skammelsøn | Analyserende artikel

Indledning
Ebbe Skammelsøn er en riddervise, der omhandler kærlighed, familiestrid og hævndrab. Netop de tre temaer er klassiske kendetegn i ridderviser, som går igen og igen i mange af disse viser.

Ebbe Skammelsøn er en lang vise på 32 strofer med rim i 2 og 4 linje. En ting der er lykkedes godt i denne riddervise er at have fat i læseren. Som læser sidder man og er lidt spændt på, hvad der sker. Historien har opbygget sig over lang tid.

De tre temaer nævnt ovenfor er alle med i denne vise, der er drab, familiestrid og lidt kærlighed med i denne der gør det til en rigtig riddervise. Med dette kan vi sammenligne riddervisen med sagaerne fra vikingetiden.

Indholdsfortegnelse
Indledning
Kort resume
Analyse
Komposition
Afrunding

Uddrag
Dette er en riddervise og det kan man tydeligt se igennem historien. Klassiske genretræk i en ridderviser er nemlig at det skildrer slægter, adelige og ridderne.

Temaer i ridderviser er ofte fejder altså strid imellem folk som jo i denne historie er imellem to brødre og Blodhævn som også er klart med i denne historie da en af brødrene bliver slået ihjel af den anden.

Ebbe skammelsøn er en episk beretning som er delt op i strofer med 4 verselinjer. Der er enderim i anden og fjerde linje.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu