Indledning
I min bearbejdelse af denne analyse vil jeg benytte mig af medieanalyse af reklamefilm for de tre reklamefilm for DSB ved navn” ”DSB præsenterer”, ”Livet har mange skift og mange spor” og ”Mads Axelsen Mellemrummet”.

Herefter vil jeg fremhæve reklamernes ligheder og forskelle, samt vurdere deres gennemslagskraft.

Den første reklamefilm har overskriften ”DSB præsenterer”. Den blev udgivet i 2017 på DSB’s YouTube og har en varighed på 2 min. og 58 sek.

Afsenderen for reklamefilmen er DSB og reklamen vil primært optræde på tv. DSB ønsker at sælge deres produkt således, at de vil have folk til at vælge deres brand og branche, ved brug af offentlig transport.

Det der adskiller DSB fra andre offentlige er, at det er et af de største offentlige virksomheder, der har fokus på jernbanenet og sørger for flere tusinde togafgange dagligt for offentlige passagerer.

Uddrag
Den anden reklame har overskriften ”Livet har mange skift og mange spor”. Den er udgivet i 2018 på DSB’s YouTube og har en varighed på 1 min. og 30 sek.

Afsenderen for reklamefilmen er også DSB. Her vises en dreng, en kvinde og en mand, som hver især skal få deres hverdag til at hænge sammen ved brug af offentlig transport, da de hver især er meget afhængige af det.

Her benytter de alle DSB, for at komme frem til deres destination. uanset uddannelse, arbejde eller personlige sammenkomster.

Vi bliver først præsenteret for pigen (00.01) hvor hun fortæller om, hvor afhængig hun er af DSB, for at kunne få hendes hverdag til at hænge sammen.

Herefter bliver vi præsenteret for en kvinde (00.20) som er i gang med en uddannelse, hvor hun har brug for offentlig transport, for at kunne studere på den uddannelse, som hun elsker.

Her møder hun også sin kærlighed, som hun ikke ville have mødt, hvis ikke hun havde mulighed for at bruge DSB. Til slut bliver vi præsenteret for en familiefar (00.52).

Her benytter han først sin bil til togstationen og så herefter DSB, for at komme på arbejde. Her er tale om en narrativ reklamefilm, da fortællingen er opbygget i tre dele

Vi starter med en præsentation, som er en forholdsvis lang begyndelse. Herefter kommer der en midte, hvor vi følger selve rejsen og oplever en hverdag.

I slutningen ser vi så hjemkomsten, hvor man har tid til at komme hjem og være sammen med sin familie efter en lang dag.