Drivhuset | Analyse | Anders Bodelsen

Indledning
Igennem livet går alle mennesker gennem en fase, hvor man udvikler sig fra at være et barn til at være voksen. Novellen drivhuset skildrer to unge mennesker, der udvikler sig fra at være et barn til at blive to unge voksne mennesker gennem en uskyldig leg.

Drivhuset er en novelle skrevet af Anders Bodelsen i 1965. Novellen handler om en dreng som fra sit værelse kan se et drivhus, bagved en slags fælles have som han, og alle de andre børn fra villakvarteret altid legede i.

Det har altid været strengt forbudt at gå ind i drivhuset. To gange om året går solen ned lige bag drivhuset, hvilket giver det flotteste skær, og hovedpersonen fristes til at udforske det ukendte og spændende drivhus.

En dag da han leger gemmeleg med nabobørnene, bliver fristelserne for store, så hovedpersonen og Inger fra huset overfor hopper over muren til drivhuset, og udforsker stedet.

Uddrag
Hovedpersonen i novellen er en dreng på 12 år. Han bor i et villakvarter med en 10-15 børn, hvoraf han er den ældste i flokken (side 2, linje 39) Han er nysgerrig.

Det kan f.eks. ses på side to, afsnit 40-45 hvor hovedpersonen og Inger hopper over muren og ind i drivhuset for at udforske stedet nærmere.

Han er hjælpsom, han hjælper for eksempel Inger op over muren ”Herop! Svarede jeg, fik fat i hendes arme og halede hende op mens trillebøren skred bag os” (side 2, linje 48-49). Han er empatisk.

Han får medlidenhed med den lille dreng der står og tæller, og som ikke kommer til at kunne finde dem ”Den lille fyr var allerede i gang med de dårlige steder lige ved helle, og jeg kan huske jeg pludselig fik ondt af ham, hvorfor ved jeg ikke” (side 2, linje 50-53).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu