DR | Analyse

Indholdsfortegnelse
Præsentation Og Genre
- Medie/udsender:
- Udgivet:
- Længde:
- Genre/tema:
Episodens Opbygning
Personerne
- Karl:
- Rosa:
Tid, Sted Og Miljø
TV-Seriens Filmiske Virkemidler
- Seriens Overordnede Værdisystem
- Vurdering Og Perspektivering

Uddrag
PRÆSENTATION OG GENRE
Medie/udsender: DR
Udgivet: 6. december 2019 - afsnit 1
Længde: 16 min
Genre/tema: Ungdom og personlig grænse serie.

Det er det, fordi vi i det meste af afsnittet er til en gymnasiefest, hvor der er ungt/pop musik. Der bliver også brugt sociale medier, hvilket er rigtig aktuelt for unge.

Der bliver også drukket en del alkohol. Der er også noget sex og kærlighed med, som unge også bøvler med. Man kan kombinere det med grænser, fordi at i afsnittet har de forskellige unge skuespillere grænser overfor det modsatte køn i forhold til sex og kærlighed.

EPISODENS OPBYGNING
Scene 1(0.00 -1.15) - Ude foran skolen
Scene 2 ( 1.25 - 3.31)- Biblioteket
Scene 3 - (3.31 - 4.45) Fest
Scene 4 - (4.45 - 8.30) Toilet
Scene 5 - ( 8.30 - 11.30) Fest
Scene 6 - (11.30 - slut ) Udenfor ved festen

Det er overordnet et lineært og kronologisk handlingsforløb. Det ville sige tingene sker i den rigtige rækkefølge. Der bliver bla. ikke brugt flashbacks, men dog bliver der en enkelt gang brugt flashforward ved 8.32, hvor vi springer frem i tiden ved festen. Det har en god funktion, da det kommer med en meget drastisk lyd, og dermed give os seere mere spænding og varsler. Det er det eneste brud på kronologien, ellers er alt andet kronologisk opbygget.

PERSONERNE
Karl: Karl er hovedpersonen. Han er gymnasieelev og er næstformand på gymnasiet. Han er en høj slank fyr med lyst hår. Han virker som den helt almindelige stereotypiske gymnasieelev. Karl har en relation til Rosa, da det flirter rigtig meget gennem hele episoden.

Rosa: Rosa er vigtig i episoden. Hun har relationen til Karl pga deres flirt. Rosa har brunt hår og er meget naturlig smuk. Hun har en meget slank krop. Hun er meget sukker sød.

Hun har meget svært ved at sige fra og sige tingene, som de er. Det kan vi bla se, da det er hendes veninde, der siger til Karl at han gik over stregen og voldtog hende.

I episoden er der også Ida og Victor. De er i relation, da de er kærester. Victor er Karls bedste ven. Victor er på en måde med til at få Karl til at score Rosa, da han siger til ham flere gange han skal gå over til hende eller sende hende en snap.

Victor ved nok godt at Karl ikke ligefrem er damernes bedste ven og ville derfor gerne se ham score overfor det modsatte køn, så de måske kan lave en firkløver (Ida, Victor, Karl, Rosa).

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu