Indledning
Med Kristian Bang Foss´ blanding af virtuost ordforråd og hyper præcision har han fået skabt sin egen stemme i dansk litteratur. Det har han blandet andet med romanen “døden kører audi” som han udgav i 2012.

Kristian Bang Foss er opvokset i København og dette præger også hans romaner, da de ofte foregår i/eller uden for hovedstaden.

Uddraget af “Døden kører Audi” handler primært om hovedpersonen Waldemars liv. Waldemar bor alene i Stentofte og kører i en elektrisk kørestol, hvilket giver os en forestilling om at han har en sygdom.

Uddrag
Detaljerne om området er meget nøje beskrevet og vi får næsten et billede af det i hovedet. Vi får hurtigt et indtryk af, at de økonomiske forhold i miljøet omkring Stentofte ikke tilfredsstillende.

Blandt andet beskriver fortælleren, at der hænger paraboler i alle altaner, hvilket vi ofte ser i ghettoer og peger derfor på et arbejdermiljøet.

Det visuelle billede som vi skaber os, giver en følelse af tristhed. Stemningen bliver også beskrevet som “langtrukken død”, så forfatteren forsøger også at sætte ord og nøjagtige beskrivelser på den triste stemning.

I Stentofte er man sandsynligvis meget egoistisk anlagt. Det er ihvertfald den følelse vi får fra fx. scenen i og uden for Aldi.

Den asiatiske kvinde, der rager kyllinger til sig, og som umiddelbart er ligeglad med de andre som også er interesseret i kyllingen.