Indledning
Døden kører Audi uddrag er skrevet, af Kristian Bang Foss i 2012. Uddraget handler om Asger, som har mistet sit job i reklamebranchen, hvor han så er blevet handicaphjælper for den kroniske syge Waldemar som sidder i kørestol og som udnytter systemet bedst muligt.

Uddraget foregår i lille by ved navn Stentofte. Kristian Bang Foss, tager fat i de samfundskritiske emner. Ved at skrive en historie som, mange selv kan relatere til, som fx. kyllingen i Aldi.

Kristian Bang Foss formoder at læseren bliver fanget i teksten ved brug af hans høje fortælletempo, præcise sammenligner og hans morsomme sprog.

Det jeg vil komme ind på i denne analyse, er følgende kriterier. Resume, fortæller og synsvinkel, Relationer, Fortællestil og til sidst tema og budskab.

Uddrag
I teksten har vi med en jeg fortæller at gøre, det kan man blandt andet se på linje syv: “Det var i det øjeblik, jeg hørte Waldemar tale om at smutte i Aldi, at jeg landede med et brag.”

Asger er med i handlingen og det er fra hans synspunkt vi får historien fortalt. Det er en pålidelig jeg-fortæller da det er fortalt af Asger. han fortæller blot om hans iagttagelser og vi hører hans replikker.

Jeg-fortælleren har ikke adgang til andres tanker og høre kun derfor Asgers meninger og beskrivelser. Uddraget er fortalt med en indre synsvinkel, fordi vi følger Asgers indre og ved derfor hvad han oplever, tænker og føler.

Dette kan ses på linje linje 16: “Det var i det øjeblik, jeg hørte Waldemar tale om at smutte i Aldi, at jeg landede med et brag” Her får vi adgang til hvad Asger tænker omkring Aldi.

I linje et. Bliver miljøet allerede beskrevet med følgende: “Der var et massivt dække af mørke skyer, der så, ud som om det hvilede på toppen af højhusene.” Her får vi en detaljeret beskrivelse af, hvordan byen Stentofte ser ud.

Dette formår, at læseren bliver trukket mere ind i teksten og at, vi kan føle vi er på det pågældende sted, ved at danne billeder i hovedet. Det har også en afgørende betydning ift. hvordan vi skal opfatte Asgers følelser.