Indledning
Døden kører Audi uddrag er skrevet, af Kristian Bang Foss i 2012. Uddraget handler om Asger, som har mistet sit job i reklamebranchen, hvor han så er blevet handicaphjælper for den kroniske syge Waldemar som sidder i kørestol og som udnytter systemet bedst muligt.

Uddraget foregår i lille by ved navn Stentofte. Kristian Bang Foss, tager fat i de samfundskritiske emner. Ved at skrive en historie som, mange selv kan relatere til, som fx. kyllingen i Aldi.

Kristian Bang Foss formoder at læseren bliver fanget i teksten ved brug af hans høje fortælletempo, præcise sammenligner og hans morsomme sprog.

Det jeg vil komme ind på i denne analyse, er følgende kriterier. Resume, fortæller og synsvinkel, Relationer, Fortællestil og til sidst tema og budskab.

Uddrag
I linje et. Bliver miljøet allerede beskrevet med følgende: “Der var et massivt dække af mørke skyer, der så, ud som om det hvilede på toppen af højhusene.”

Her får vi en detaljeret beskrivelse af, hvordan byen Stentofte ser ud. Dette formår, at læseren bliver trukket mere ind i teksten og at, vi kan føle vi er på det pågældende sted, ved at danne billeder i hovedet.

Det har også en afgørende betydning ift. hvordan vi skal opfatte Asgers følelser. Ved linje seks beskriver Asger hvordan hans synspunkt til Aldi er, han nævner:

“Medisterpølsen, der lå i Aldis kølediske var svinetarm stoppet med en grå masse af desperation og angst, flæskerouladen var tristhed i skiver, kassedamen et billede på selvmord.”