Indledning
Med Kristian Bang Foss´ blanding af virtuost ordforråd og hyper præcision har han fået skabt sin egen stemme i dansk litteratur.

Det har han blandet andet med romanen “døden kører audi” som han udgav i 2012. Kristian Bang Foss er opvokset i København og dette præger også hans romaner, da de ofte foregår i/eller uden for hovedstaden.

Uddrag
Detaljerne om området er meget nøje beskrevet og vi får næsten et billede af det i hovedet. Vi får hurtigt et indtryk af, at de økonomiske forhold i miljøet omkring Stentofte ikke tilfredsstillende.

Blandt andet beskriver fortælleren, at der hænger paraboler i alle altaner, hvilket vi ofte ser i ghettoer og peger derfor på et arbejdermiljøet.

Det visuelle billede som vi skaber os, giver en følelse af tristhed. Stemningen bliver også beskrevet som “langtrukken død”, så forfatteren forsøger også at sætte ord og nøjagtige beskrivelser på den triste stemning.

I Stentofte er man sandsynligvis meget egoistisk anlagt. Det er ihvertfald den følelse vi får fra fx. scenen i og uden for Aldi.

Den asiatiske kvinde, der rager kyllinger til sig, og som umiddelbart er ligeglad med de andre som også er interesseret i kyllingen.

Et andet eksempel på at være egoistisk er den gale mand der råber op, fordi han også ønsker en kylling men
egentlig er ligeglad med, hvordan hans adfærd afspejles i resten af butikken.

Ligeledes har vi Waldemar, der tilsyneladende har stjålet to kyllinger, og de unge drenge som stjæler en kylling fra Martha.

Men der ses også noget barmhjertighed. Dette er dog en side, som Waldemar viser ved at give Martha sine kyllinger.

Skulle jeg sætte mig selv i Asger sted, ville jeg nok føle mig utryg ved at skulle færdes på de egne fremover i forbindelse med jobbet som Waldemars hjælper.