Døden Køre Audi | Analyse | Kristian Bang Foss | 12 i Karakter

Indledning
Døden kører Audi er en satirisk socialrealistisk roman skrevet af Kristian Bang Foss. Bogen forgår i den fiktive by Stentofte, og omhandler den 20-årig Waldemar og hans 30-årig handicaphjælper Asger.

Vi hører igennem største delen af bogen et grundlæggende budskab, som vi ikke kan lade være med at tage op. Det er vigtigt at man ikke skal lade sig slå ud af noget eller sætte en stopper for de ting man gerne vil nå i livet.

Som vi ser i døden, kører Audi, lader Waldemar sig ikke stoppe, selv om han er syg og får at vide hvor lang tid han har tilbage.

Det er derfor vigtigt at leve livet, uden alverdens bekymringer. Det vises også i romanen eftersom Asger opfylder alle Waldemars ønsker, lige meget hvad det er.

Vi ser også et tegn på, at Waldemars krop giver slip, da han dør til sidst i rejsen. Det viser, at han har opnået det han ville med hans liv, og at han har nået højdepunktet.

Uddrag
At sidde og kigge ud mod grå og kedelige Stentofte med en drink i hånden og en intern joke med Waldemar, kan være højdepunktet på dagen.

Som person er Asger i starten en person, der virker til at være lidt ligeglad med de små ting i livet. Han er meget konkurrencemenneske, og vil gerne fremstå bedre end alle andre.

Asger bliver meget påvirket, da hans ven skal bygge ”bjerget” i Herning. Han ser det som et tab for ham, fordi det ikke er ham der oplever succes på dette tidspunkt.

Tvært i mod er Asger arbejdsløs og lever et kedeligt liv på en sofa. Da Waldemar og Asger skal ud og rejse, virker Asger ikke synderligt begejstret, for at tage med.

Selvfølgelig er det fint at komme ud og rejse, men det er som om, at det sidste stykke tid af Asgers liv, har påvirket ham til at miste gejsten ved livet.

Waldemar er den anden hovedperson i bogen. Selvom han er meget syg, lever han et liv fyldt med glæde og humor.

Waldemar beskrives i bogen som en meget snakkesalig person, i (s.44 og 45) er de i en hashklub, hvor vi får at vide, at Waldemar ryger meget hash, og ud for det kan det være med til at symbolisere, at han er ligeglad med døden.

Waldemar er en meget livsglad person, selvom han ikke rigtig har noget at tage sig til eller venner at se. Det der karakteriserer Waldemar bedst, er den specielle humør.

Det er specielt kommunikationen og humoren mellem Asger og Waldemar gennem bogen, der gør bogen sjov at læse. Waldemars livsglæde er meget stor, selvom han er så syg, som han er.

Det skaber en sjov kontrast i bogen, at syge Waldemar, har så stor en livsglæde, når raske Asger har en mindre livsglæde. Waldemar er typen, der sætter sig et mål og vil gå langt, for at nå det.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu