Indholdsfortegnelse
Opgave 1
For at analysere de danske charterselskaber eksterne forhold, vil jeg anvende PESTEL- analysen. Jeg har bevidst valgt at bruge kun tre af faktorerne i modellen, eftersom jeg mener at disse faktorer er mest relevante for de danske charterselskaber og disse faktorers påvirkning på virksomhederne.

Opgave 2
For at analysere købsadfærden ved køb af charterrejser, vil jeg anvende SOR – modellen for at finde købsadfærden. Modellen giver et indblik på hvordan virksomheden påvirker kunden til at købe produktet og hvilken valg kunden går igennem for at købe produktet.

Uddrag
Produktet for charterselskaber er at sælge færdiglavet pakker til deres kunder hvor pakken indeholder transport, hotelophold, rejseleder m.m. alle disse ting er lavet af et rejsebureau. Produktformål er at give dansker mulighed for at vælge en ferie uden at selv skulle stå for det hele og dermed spare tid og forvirring da det kan være svært vide hvordan de forskellige lande systemer fungere osv.

Prisen på disse pakker er højere end hvis man selv arrangeret det hele. Prisen vil dog ikke være på et niveau hvor den almene dansker ikke vil have mulighed for at spare optil og tage ud at rejse indenfor et år. Dog skal det nævnes det kommer an på hvor man vil tage hen til. Dog vil de fleste have råd til det.

Placeringen har mistet en stor del af dens betydning siden den digitale modernisering, hvilket har gjort at man har muligheden for at købe disse pakker direkte over nettet og får alt sendt til en over mail.

Dog har placering stadig en betydning da i Danmark stadig har en generation af ældre der ikke er så gode til det digitale proces og derfor vil beliggenhed have en stor rolle for dem at det nemt at finde disse bureauer så det kan bestille rejserne fysisk og dermed sikre sig at man rammer alle ens kundesegmenter.