Indledning
Siden 2009 har en OK's reklamefilm sikret imagevækst, skyhøjt kendskab - og markedsandele. Det kreative hold bag succesen har med enkelte undtagelser været det samme i alle årene, og lige nu er endnu en film aktuel. Se med her.
" Der kommer spyyyyd ", lød det for første gang i TV-reklameblokken for 10 år siden. Og siden har en stribe af reklamefilm om ukuelige lokalsports-entusiaster
der kæmper en daglig kamp med begrænsede ressourcer, gjort det godt for OK på det danske marked.
Filmene har med et glimt i øjet bl.a. vist, hvordan håndboldklubben klarer sig med hjemmelavet harpiks
hvad ishockeyherrerne må gennemgå på grund af alt, alt for få skridtbeskyttere - og hvordan det lokale cykelhold må spise kål for at få mere fremdrift.
Indholdsfortegnelse
10 års OK-reklamer: Så effektive er de
- Reklamer vigtig årsag til vækst
- Pyt med bureauets navn
- Særlig glad for Publikumspriser
- Lokal-klubben og Amors pil
- Nu også med sejr over Ståle og FCK
- Effekt - indtil videre
- FAKTA: Stærk image-profilering på lokalsporten
- FAKTA: Skoleopgaver, events og happenings
- FAKTA: OK-reklamerne siden 2009
- Alt materiale i Infomedia er ophavsretligt beskyttet
- Videreformidling
Optimer dit sprog - Klik her og bliv verdensmester i at skrive opgaver
Uddrag
Jeg var med til at introducere ideen om, at "OK støtter lokalsporten" på Recommended i sin tid, i øvrigt sammen med Jørgen Blauert (Recommendeds daværende direktør, red.) og Ole Kjeldgaard, fortæller Mads Mikkelsen og tilføjer:
- Siden skiftede OK så over til Uncle Grey, og det var hér, det nuværende univers blev skabt tilbage i 2009.
Hos Uncle Grey var bl.a. Ulrik Juul og Michael Paterson centrale figurer på OK-universet, men begge de to gik siden til det, der i mellemtiden var blevet til Zupa Recommended -
og i 2012 flyttede OK fra Uncle og "tilbage" til Recommended. Som i mellemtiden var fusioneret med Zupa.
Også Mogens Kristensen er en af de gennemgående personer - han har været strategisk ansvarlig på universet gennem de sidste 6-8 år. Han har ligeledes tidligere været hos henholdsvis Uncle Grey og Zupa Recommended.
- Siden blev det så til SPRING og Agency Spring - bl.a. på grund af en række fusioner i den aarhusianske bureauverden, men det er ikke bureaunavnet, der betyder noget, siger Ole Kjeldgaard:
- For mig kan der stå hvilket som helst navn på døren. For som jeg altid siger, så udspringer de gode ideer af de enkelte mennesker, som er bag døren.
---
- Det har alle årene været M2 Film og Jan P. der har produceret, og Klaus Spendser, der har instrueret. Det har de gjort godt, så hvorfor skifte, siger Ole Kjeldgaard.
Filmene har også vundet en del priser over årene?
- Jo, men det har jeg altså ikke overblik over. Det må du spørge Jan P. om - jeg plejer at sige til bureauerne, at hvis de vinder priser
så bliver de fyret, for så bliver de som regel for dyre, lyder det med et smil fra OK's marketingchef, som dog har hæftet sig ved et par enkelte priser undervejs:
- Jeg kan huske, at de første tre, Spydkast/Stangspring/Trampolin, vandt ved Eurobest i 2009, og så vandt Fægtning både Publikumsprisen, TV 2 prisen og De Studerendes Pris ved True Award i 2015.
- Det sidste var jeg særligt glad for. Det var publikum, der pegede på os - og det er jo dem, jeg skal leve af.
Skriv et svar