Den tolvte rytter | Artikel

Indledning
Dette er en analyse af uddraget af ”Den tolvte rytter” af Ib Michael (1993). At få anderkendelse er vigtigt for alle, men at få anderkendelse af dine forældre er bedre, og det er det hovedpersonen vil have.

Hovedpersonen kan ikke lide at ride, men faren tvinger ham til det så derfor er hovedpersonen nødt til at ride, for at få sin fars anderkendelse.

Får han mon sin fars anderkendelse, eller ender det ikke som planlangt? Alt det kan du finde ud af i ”Den tolvte rytter” skrevet af Ib Michael.

Uddrag
Der er 2 vigtige personer i novellen, der er drengen (Jeg fortælleren) og faren. Drengen vil gerne have anderkendelse af sin far, så derfor gør han næsten alt hvad sin far beder ham om.

Man kan virkelig forstå at det er vigtigt, for drengen at få anderkendelse af sin far, og det er først der jeg fortælleren bliver glad.

Man kan se at drengen er teenagere (14-15-16 år), og han er i puberteten (side 52 linje 18,19).

Da de skulle spise middag, kom jeg fortælleren fra badet og faren sagde ”Han skal nok komme efter det, knægten!” og der kan man se at faren virkelig støtter, og tror på sin søn selvom han ved, at sin søn ikke kan lide at ride (Side 52 linje 10-12).

I foråret træner faren sin søn, og der kan man virkelig se hvor meget han knokler for, at drengen skal blive bedre til at ride.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu