Den sidste balkjole | Analyse | Herman Joachim Bang

Indledning
Herman Joachim Bang levede fra 1857 til 1912. Han var journalist og forfatter, og var optaget af at beskrive mennesker så psykologisk præcist som muligt.

Herman Bang, var en homoseksuel mand, der havde et lidt for stort brug af dyrt tøj, sminke og parfumer, hvilket var usædvanligt og tabu i den tid.

Man kendte ikke til hans forhold med andre mænd, fordi at det var strafbart og fordi man opfattede homoseksualitet som en psykisk sygdom.

Uddrag
Novellen ”Den sidste balkjole” handler om to piger. Emma og Antonie vil begge gifte sig, men Årene går

og pludselig var Emmas kæreste forlovet, og Antonie der var lillesøsteren, var den eneste tilbage. Da Anthonie blev ældre, mistede hun sin chance for at blive gift, og chancen for at forsørge sin mor

nu hvor hun er blevet gammel. Deres mor er enke og, hun længes efter at have mindst en gift. Hvis det mislykkes, kan ingen tage sig af hende, når hun bliver gammel.

Emma der er den ældste af de to søskende, er 34 år, og Antonie er 30 år. Hun ville giftes men da hendes kæreste Otto Wilberg blev forlovet med en anden, mistede Emma sin chance for at blive gift.

”.. Og et parti... men, lille frøken Emma dog, en kage- ja, ja. . . et parti. . . tresindstyvetusinde siger Wiberg, har konsulen om året…

Emma spildte lidt af sin vin, da hun skulle klinke; og hun og Antonie blev ikke længe. De gik stille hjemad, ved siden af hinanden, uden at tale.”

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu