Den nye iPhone X | Analyse | Rasmus Brohave

Indledning
Vi lever i en verden hvor vi næsten ikke kan følge med teknologiens strøm, internettet flyver afsted og de såkaldte sociale medier er blevet en stor del af vores hverdag.

Firmaer har set muligheden i sociala medier og anvender det nu i stor kraft til at markedsføres produkter, gennem såkaldte “influencers”. En influencer er en anerkendt person der vælger, at give et indblik i deres liv og hverdag.

I denne analyse, vil jeg analyse 2 typer af youtube videoer, ”Dekorerer mit hus!” af Simone Wulff med betalt markedsføring, og ”Den nye iPhone X!” af Rasmus Brohave, som er uploadet af ren hobby og lyst.

Indholdsfortegnelse
”Dekorerer mit hus!” - Simone Wulff

Uddrag
Videoen indeholder en masse forskellige filmtekniske og Sproglige virkemidler, som hjælper Wulff med at komme ud med budskabet om at købe denne printer, gøre videoen interessant og ikke mindst ramme hendes målgruppe.

Wulff anvender sproglige virkemidler ved hendes brug af “ungdomssprog”. Ungdomssprog er ofte uformelt, anvender mange slangord, engelske låneord osv.

Eksempelvis anvender Wulff ordet “nice” (00:00:41) da hun beskriver de printede billeders klistrende bagside. Derudover anvender hun “cute” “edit” og en engelsk forkortelse “DIY” som står for “do it yourself” som også er selve temaet for videoen (00:00:51).

Et mere teknisk virkemiddel der anvendes er de forskellige perspektiver. Det første stykke tid anvender videoen normal perspektiv med et stående kamera, ved dette perspektiv er vi i øjenhøjde med personen og det bliver nemmere at identificere sig med personen.3

Billedbeskæringen er halvtotal, som vil sige at man ser halvdelen af personen og dette er med til at give fokus på personen og dens kropssprog.4

Senere hen anvender Wulff fugleperspektiv, frøperspektiv og håndholdt kamera, til at vise hvordan hun sætter hendes ny printede billeder ind i hendes ramme (00:03:42).

I forhold til klipning anvender Wulff, Kontinuitetsklipning, som er en meget almindelig måde at klippe på. Hun klipper det mest relevante ud hun siger og sætter det sammen, så det føles

flydende og i en naturlig rækkefølge, dette kaldes også usynlig klipning.5 Udover de forskellige perspektiver og klipning, anvender Wulff baggrundsmusik.

Der forekommer et roligt beat gennem hele videoen, som giver videoen en behagelig stemning og skaber tryghed i hendes nærvær.

Dog anvender hun også noget mere hypet baggrundsmusik og “speeder” videoen op, da hun filmer DIY processen som gør at videoen ikke bliver for langtrukken eller kedelig.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu