Indholdsfortegnelse
1. Indledende Opgaver Om Den Lille Havfrues Personlighed.
A. Hvilken Beskrivelse Får Vi Af Den Lille Havfrue, Da Vi Er Under Vandet. Find Minimum Et Citat, Som Du Inddrager.

B. På Side 137 Står Der Om Havoverfladen, at: ”det Lynede Og Tordnede… På Alle Skibe Tog Man Sejlene Ind, Der Var en Angst Og Gru”. Stormen Er Faktisk Ved at Slå Prinsen Ihjel, Men Så Snart Den Lille Havfrue Ser Denne Verden, Bliver Den Mere Mild Og Smuk. Hun Ser Altså Ikke Den Trussel, Som Lynen Og Tordenen Bringer Med Sig. Hvordan Skal Vi Fortolke Dette?

C. Den Lille Havfrue Har en Voldsom Reaktion, Da Hun Tager Havheksens Drik Side 147. Hvordan Kan Vi Tolke Den Lille Havfrues Følelser Og Forandring Ud Fra Denne Beskrivelse?

D. Den Lille Havfrues Historie Ender Ikke Just Lykkeligt, Som Vi Kender Den I Disneys Udgave. Alligevel Gennemgår Den Lille Havfrue en Proces. Hvad Viser Hendes Sidste Handling (at Hun Ofrer Sit Liv) Om Hendes Personlige Udvikling?

2. Miljøkaratersik – Den Lille Havfrue

Uddrag
Hvis vi først og fremmest kigger på den måde Den lille havfrue bliver beskrevet udseendemæssigt på, så bliver hun beskrevet som ”den yngste var den smukkeste af dem alle sammen, hendes hud var så klar og skær som rosenblad, hendes øjne så blå, som den dybeste sø ”.

Hun bliver altså beskrevet som den her naturlige og smukke søster. Da hun er en havfrue, havde hun ingen fødder, hendes krop endte nemlig ud i en fiskehale.

Hvis vi så kigger på hvordan hendes karakter er, så Den lille havfrue en pige med nogle stærke personlige karaktertræk.

Hun bliver beskrevet følgende ”Hun var et underligt barn, stille og eftertænksom ”, hun bliver beskrevet sådan fordi hun ikke var ligesom sine søstre.

De pyntede nemlig deres plet i haven med forunderligste ting, som de havde fået fra strandede skibe, hvor Den lille havfrue kun ville pynte det, med de rosenrøde blomster som ligner solen der højt oppe.

Den lille havfrue har været så længselsfuld for at komme op over havoverfladen, og ser hvilket liv der er at byde på deroppe.

Hun er så nysgerrig på det, at hun altid spørg den gamle bedstemor, om hvordan livet er deroppe, og også sine søstre efter de havde været deroppe til deres fødselsdag.

Hun er også en person der rammes af jalousi, hvilket vi kan konkludere efter denne sætning ”da stod den lille søster ganske alene tilbage og så efter dem, og det var som om hun skulle græde

men havfruen har ingen tårer, og så lider hun meget mere”, hun vi ligesom bare gerne have det er hende selv der skal komme over havoverfladen, hvilket resulterer i at hun får sig til at lide.

Hun er også en person som er villig til at tage dristige beslutninger, selvom det kan være med til at medfører noget mindre godt i sidste ende. Det kan vi bl.a. se ud fra når hun vælger at snige sig ud fra hendes faders slot.

Hun er ligesom en viljestærk person, som udelukkende tænker på hvad der kan være bedst for hende, og det hun har brug for.

Hun villig til at lægge det liv hun er vant til, til side for ham her drengen hun mødte over havoverfladen.

---

Der bliver jo i dette afsnit beskrevet følgende at ”det var, som gik et tveægget sværd igennem hende finde legeme”, ”hun følte en sviende smerte” og ”hvert skridt hun gjorde, var, som heksen havde sagt hende forud

som hun trådte på spidse syle og skarpe knive”. Det er meget beskrivende smerter hvor vi ligesom kan danner billeder i hovedet over hvilke følelser og smerter der bliver vakt op i hende.

Selvom vi for de her meget beskrivende og voldsomme smerte at vide, så kan vi alligevel tolke på at Den lille havfrue faktisk er en meget lette pige

og det kan vi konkludere efter vi får at vide hun gerne tålte den smerte hun gik hver gang hun tog et skridt.

Hun glemmer nærmest også helt smerten hver gang hun så op på prinsen, på den måde kan vi tolke på at hun er glad for den forandring hun har foretaget sig, selvom hun har en masse smerte hun skal bide i sig.