Den Grimme Ælling | Analyse | H.C. Andersen | 10 i Karakter

Indledning
Den grimme Ælling er et kunsteventyr fra 1843 skrevet af H.C. Andersen. Eventyret er ét af de mest kendte eventyrer fra H. C. Andersen.

Den handler om en ælling,der kommer til verden med en anderledes udseende end de andre ællinger. den var grim, stor og styg. og oplever, at den ikke passer ind til hjemmet.

Dyrene i andegården kunne ikke acceptere den. Hånen fra andegårdens dyr fortsætter og tager til, og til sidst vender selv hans egen mor sig imod ham. Men som med tiden vokser sig til en smuk og beundret svane.

Indholdsfortegnelse
Indledning
- Begrundelse for valg af citat:
- Citat om kontrast i miljøet:
Konklusion
Jagten på personlig udforskning
- Indledning:
- Genre begrundelse:
- Citat der begrunder genre:
- Miljøbeskrivelse:
- Citat om kontrast i miljøet:
- Citatforklaring:
- Morale:
- Afslutning:

Uddrag
Temaet er den menneskelige udvikling og at skabe sin egen identitet. Det handler om at finde sin egen vej i livet, i stedet for blot at forsøge at passe ind og blive som de andre.

Det handler også om, at det er værd at tage kampen op, for at få et liv fyldt med lykke og kærlighed. At selv om man bliver mobbet eller er ikke elsket så skal man aldrig give op.

Man skal prøve at leve livet som man er. Man behøver ikke at være smuk for at kunne leve godt og hvis man ikke finder tryghed i den sted man er så skal man på jagt efter tryghed.

I Den grimme ælling er det et fremtrædende element, at dén der lytter til sine følelser, er den der klarer sig bedst. Budskabet i teksten er interessant

fordi det viser at det er vigtigt at finde sin egen vej i livet, i stedet for at indordne sig og blive som de andre, og at det er værd at tage kampen op, for at få lykke og kærlighed i sidste ende.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu