Den digitale afhængighed | Dansk Essay | 10 i Karakter

Indledning
Tiden det seneste år har gået exceptionelt langsomt. Corona satte en stopper for det hele. Ens hverdag er pludselig vendt på hovedet.

Hver dag føles ens, udover de små ændringer der kommer en sjælden gang. Du føler dig konstant fanget, eftersom man ikke må eller kan lave nogle andre ting, udover de ting man selv kan finde på derhjemme.

Ens hverdag føles generelt set så lang, at hver dag er en kamp at kæmpe sig igennem, eftersom denne epidemi, som man ellers troede ville være ren luksus, men derimod bliver et større og større helvede for hver dag der går.

Hver dag starter ens og slutter nærmest på præcist samme måde. Jeg vågner af min alarm på min iPhone omkring 07.55, hvorefter jeg langsomt ligger og prøver at vågne helt.

Uddrag
Teknologiens udvikling har været en af de ting der har været med til at ændre min hverdag fuldstændig.

Efter telefonerne og computerne kom i masseproduktion, blev min hverdag bl.a. blevet helt anderledes end, hvad den var for 10 år siden.

For 10 år siden løb vi alle rundt og legede diverse lege i skolen og fritiden. Dåseskjul var en af de helt store favoritter, hvor vi alle kunne være med, uanset køn og alder.

Klokken ringede og der var frikvarter, hvorefter vi alle spurtede udenfor med det samme. Når klokken rammer frikvarter i dag, bliver jeg siddende på min stol og i stedet bare ser en serie eller film.

Dette lyder som den drøm vi alle længe har ønsket os. Den drøm som nok aldrig ville blive opfyldt. Denne drøm blev dog opfyldt grundet corona.

Efter alle disse måneder er det dog nok ikke den drøm, vi alle havde gået og troet det var. Jeg er begyndt at kede mig, eftersom det er de samme ting der sker hver evig eneste dag.

Det er lige pludselig ikke lige så sjovt at sidde og spille eller se videre på sin serie, eftersom det stort set er det eneste man laver nu.

Jeg tænder tv’et i stuen, hvor jeg zapper rundt på diverse tv-kanaler, som nu følger med i den ”lille tv-pakke”.

Jeg zapper fra den ene til den anden kanal, men det er alt sammen de samme kedelige genudsendelser der viste hver eneste dag.

For første gang i lang tid, tager jeg en forholdsvis moden og voksen beslutning. Min hverdag skal ændres. Jeg beslutter mig derfor for at gå tilbage på mit værelse igen.

Jeg åbner døren til mit værelse, hvorefter der suser en indelukket luft lige i ansigtet på mig. Jeg kan lugte der ikke har været blevet luftet ud i et par dage.

Jeg lægger aldrig mærke til der lugter, eftersom jeg lever på mit værelse hver dag. Min mor råber ellers altid til mig ude fra køkkenet af, at jeg skal huske at lufte ud.

Dette bliver dog altid overgået af enten høj musik, et spil eller noget helt tredje. Jeg får taget noget anstændigt tøj på, tager mine nøgler og airpods, hvorefter jeg for første gang i lang tid frivilligt vælger at forlade huset.

Jeg vælger at gå ned til det nærmeste bibliotek og kigge efter spændende bøger. I første øjenfald er det eneste jeg ser en masse brune og ekstremt gamle og slidte bøger.

Der er intet der falder ind. Men så dér. Yahya Hassan, lyder som et navn jeg har hørt før. En kendt digter, som tit er oppe og vende i dansktimen.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu