Den der lever stille | Boganalyse

Indledning
Teksten er et uddrag af romanen ”Den, der lever stille”. Romanen er skrevet af forfatteren Leonora Christina Skov, og er udgivet i 2018.

Romanen er en stærk fortælling om at miste alt, finde sig selv og om at opretholde håb. Alt dette kommer i spil, da Leonora mister hendes mor.

Teksten beskriver Leonoras opvækst og længsel efter forældres anerkendelse og kærlighed. ”Den, der lever stille” er dermed taget med udgangspunkt i Leonoras egen historie og oplevelser. Den kommende analyse indeholder uddybelse af henholdsvis temaer.

Uddrag
”Den rigtige datter havde for længst kastet sig hulkende på sin mors hospitalsseng, men jeg havde været den forkerte datter i årevis”.

Det fremgår i tekstens indhold og beskrivelser, at Leonora higer efter omsorg og accept fra en mor, som samtidig forsøger at opdrage Leonora efter egne behov og undlader, at vise den mindste form for medfølelse.

”Min mors hånd søgte hen over dynen og lukkede sig om min. Måske tog hun fejl af min og en andens” . I dette moment bliver Leonora helt forbavset over, at moren rækker ud og søger hendes kærlighed.

Leonora nægter at se sandheden i øjnene og forsøger i stedet at bortforklare det faktum, at hendes mor viser interesse. Det fremgår i flere tilfælde som disse, at forholdet mellem dem er kompliceret.

Ingelise lider af kræft, og fremstår gennem uddraget som værende ødelagt og udmattet. Hun har tabt alt håret til den kræft, som hun lider af.

”Jeg kunne ikke genkende min mor. Hendes hud var trukket stramt tilbage over kinderne og den bare isse, og munden var en flænge i ansigtet” .

Hendes ydre bliver karakteriseret ved en grå paryk og et strikket sjal. Hun bor i et nybygget hus i Svendborg med hendes mand.

Yderligere har Ingelise to yngre brødre, som ikke viser nogen form for omsorg eller støtte under Ingelises sidste tid.

Dog virker dette ikke til, at det har en påvirkning på Ingelise, hvilket fører til hendes personlighed, som fremstår særdeles fjern.

”Min mor brød sig ikke om kropskontakt” . Dette er et eksempel, som pointerer, at Ingelise ikke har behov for at vise kærligheden og knytte sig til andre gennem fysisk kontakt.

Hun har høje forventninger til hendes datter, og besidder ikke de kvaliteter, som Leonora efterspørger. Af den grund, afspejler Leonora sig i hendes mor i form af at udtrykke sine følelser og skabe tætte relationer.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu