Den demokratiske samtale i dag

Indledning
Den demokratiske samtale har i den nyeste tid altid været et rimelig centralt element i vores ellers velfungerende samfund.

Vores sprog har ændret sig drastisk gennem de sidste årtier, al form for tilbageholdenhed angående nedlandenhed og ubehagelige toner er stoppet og blevet en general norm i vores samfund.

Samtaler forgår nu på de sociale medier og andre platforme, hvilket er med til at ødelægge de store grundværdier i den kommunikation, vi ellers har brugt gennem de sidste mange århundreder.

Uddrag
I debatindlægget fra Politiken, ”Vi har sønderrevet det danske sprog” fra d. 30. april 2017, skriver den danske digter og forfatter Dy Plambeck, at sproget er hvad man selv gør det til. Sproget er en struktureret kommunikations form, vi mennesker bruger for at kommunikere med hinanden. Det er altså ren natur for os mennesker.

Men vores sprog og den demokratiske samtale er under et pres, hvor man nærmest kan konkludere at det ligger for døden.

Dy Plambeck udtrykker i debatindlægget med store ord hendes frygt for, at de danske politikkere vælger at bruge sproget på en uhensigtsmæssig måde, hvor de tilføjer løgne og klicher i stor stil, herudover hvordan vores sprog på sociale medier er blevet baseret på hadske, racistiske og sexistiske kommentarer og privatbeskeder – som er med til at påvirke vores samfund.

Jeg synes hun har helt ret i dette, for ikke nok med at dialogen langsomt begynder at sive ud, så formår folk at behandle hinanden dårligt på internettet og sociale platforme. Misforståelser bliver hurtigere til had, hvilket hurtigt bliver til mobning og faktisk ofte voksen mobning.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu