Den demokratiske samtale i dag | Dy Plambecks

Uddrag
Dy Plambecks artikel: ’Vi har sønderrevet det danske sprog’ bliver den demokratiske samtale sat til debat. Plambeck starter artiklen ud med at fortælle om sig selv, og en påske hun tilbragte i hendes forældres hus i Frankrig.

Hun fortæller, at slagteren foretrak at tale med faren, selvom han næsten intet fransk kunne fremfor moren, som kunne noget fransk.

”Hvis vi vil snakke sammen, kan vi snakke sammen” ender hun historien med. Sprog udgør ikke forståelsen af en samtale. Hvis vi lytter til hinanden, forstår vi hinanden.

Og det er problemet, vi lytter ikke til hinanden mere. Plambeck kommer dybere ind på at sproget er i opløsning og taler ud om hendes frustrationer. Det ikke kun om folk skriver upassende kommentarer på Facebook, men at vi er kommet et sted hen, hvor politikere lyver for befolkningen.

Politikere giver valgløfter, men når sejren er hjemme, bliver løfterne ændret.

Plambeck skriver: ”Jeg vil ikke kun sige, at det er trist, jeg vil sige: Det er alarmerende. Man siger, at tonen i den offentlige debat er hård. Man siger, at politikerne lyver.

Man siger, at ingen lytter længere. Men det, man burde sige, er: Vores demokrati er ved at gå i stykker” hvilket jeg er helt enig i. Hvad er det vi stemmer og tror på længere?

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu