Den Danske Charterbranche | Analyse 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Markedskarakteristik
Faktorer i den uafhængige omverden
Købsadfærden ved køb af charterrejse

Uddrag
En charterrejse er et allerede sammensat ferieophold, hvor transport, anbefalede attraktioner, hotel og- eller opholdssted allerede er sammensat. Alt dette sælges som en samlet pakke.

Den danske charterbranche omfatter salg og vejledning af charterrejser på konsumentmarkedet. Fænomenet begyndte i midt 50’erne, og antallet af rejser er kun steget.

I 2018 var markedets hidtil højeste peak på ca. 1,14 million solgte charterrejser. De største og mest dominerende bureauer på markedet er Spies

Apollo, TUI og Bravo tours/Sun tours. Ud af de 1,14 million solgte charterrejser i 2018, solgte de ovenstående brands 788.132 af dem.

Trods de høje tal i 2018, tog charterbranchen et hit i 2019, hvor et markedsfald på 5,4% fandt sted. Dette skyldes bl.a. enkeltheden i lavprisselskabernes billige flybilletter

der ikke gør det nemmere at omlægge forbrugerens rejsevaner. Afmatningen af markedet forventes forsat at holde ved, siger Lars Thykier som er direktør i Danmarks Rejsebureauforening (DRF).

Charterbranchen er stærkt afhængige af travle forbrugere, der ikke har tid og overskud til selv at sammensætte deres rejse.

Gruppen af travle forbrugere er enorm, derfor ligger fokus primært på de største undergrupper, der bl.a. lyder: familier, par og vennegrupper.

Som eksempel nyder disse familier derved gode af de allerede sammensatte rejser, de forskellige bureauer tilbyder.

37% af alt salg på det danske chartermarked stammer fra fysiske anbefalinger fra familie og venner. Udover de 37%, kommer 23% af markedets omsætning fra rejsebureauernes hjemmeside.

Endvidere stammer 19% fra selve rejsebureauerne, både fysisk og online og 17% fra attraktionernes hjemmesider.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu