Indledning
Skønhedsidealer er noget vi til daglig bliver påvirket af. Vi har alle hørt om anoreksi, eller i et mere hverdags sprog “spiseforstyrrelse”, i de fleste tilfælde får man spiseforstyrrelse ved at man bliver påvirket af skønhedsidealer.

De fleste ved at det er en psykisk lidelse, men det ikke alle der kan sætte sig ind i det. Jesper Wung-Sung har i år 2000 skrevet en tekst, med titlen “De tre veninder”.

Teksten giver os et indblik i de to forskellige spiseforstyrrelser, anoreksi samt bulimi, som hovedpersonen lider af.

Novellen er præget af Saras hverdag, der består af ensomhed og mangel på selvtillid. Teksten fortæller os hvilket forskruet forhold, Sara som lider af spiseforstyrrelse har til mad.

Novellen sætter fokus på et aktuelt problem, som mange unge mennesker lider af. Problemet belyses gennem en moderne skrivestil, som Jesper Wung-Sung er kendt for.

Uddrag
"Det gik ned som et isbjerg, der kælvede, men små chokoladestykker blev bagefter flydende i overfladen som vraggods. Hun forsøgte at arbejde diskret med børsten, men hun dækkede så godt som muligt med ryggen: " S.1 L.1-3.

Vi ser i dette afsnit at Sara prøver at dække for sin mormor at hun har spiseforstyrrelse og hun lige har brækket sig. Sara skynder sig at rengøre toilettet med en toiletbørste

som også er beskrevet i teksten. Hovedpersonen kaster op da hun fortryder at hun har spist kagen, og det viser også hendes anspændte forhold til mad.

Hovedpersonen, Sara, prøver at skjule hendes psykiske lidelse for sin mormor, det gør hun ved at hoppe tyve gange for at få farve op til hendes ansigt da hendes ansigt så helt blegt ud eftersom hun har brækket sig.

Det viser også at hun vil have styr på det hun spiser, da hun kaster op efter hun har fortrudt sin indtagelse af kagen.

Hendes dårlige forhold til mad bliver til virkelighed. Eksempelvis står der," På toppen af tiden sad et kirsebær fast i flødeskummet.

Der sad hun." Det fortæller at Sara er kirsebærren, som sidder fast i flødeskummet. Og det er et metaforer som forfatteren Jesper Wung-Sung er kendt for.

Selvom hun sidder på en stol ved sin mormor, så føler hun sig anspændt samt utilpas. I dette afsnit kan man se at hendes følelser bliver beskrevet i form af mad, og det viser bare hvor meget maden har påvirket hovedpersons liv, Psykisk og fysisk.

I novellen bliver der også indikeret til at tekstens hovedperson, Sara, har svært ved at finde venner. Det gør også at hun finder på de tre veninder Kate, Claudia, Naomi.