De Optimo Reipublicae Statu deque Nova Insula… | Analyse

Indledning
Utopier og dystopier, er to begreber der stammer helt tilbage til længere end vi kan forestille os. Hvor at selve ordene kun er nogle og 200 år gammel.

Det handler basalt om den verden man nogle gange tror man lever i. Som mennesker tror vi, at verden vil gå under grundet den skade vi og de tidligere generationer har foretaget på den.

Og der er mange der i nutiden mener de lever i den her dystopia verden, grundet, at de lever i krig og kaos, og de kan ikke rigtigt se de vilkår de lever i.

Det eneste de kan gøre er, at forestille sig eller drømme sig til den her utopia verden. En verden, som alle mennesker på et eller andet punkt drømmer om.

En verden hvor man kan leve i velstand og harmoni. En verden hvor alle kan leve i fred uden, at skulle have en frygt for hvad dagen bringer.

Uddrag
Dette hænger også sammen med da hunden møder hovedpersonen, som er vagabonden. Han lever en dystopia verden, men man kan se han sidder foran noget lys, hvilket symboliserer lyset i hans øjne, håbet.

Man kan også, at jo længere man kommer hen i kortfilmen, jo varmer bliver farverne, fordi de går en ny tid i møde.

Og til sidst kommer de ud i den her utopia verden hvor der er farver og lyst, og vagabonden er genforenet med sin hund igen, hvilket hentyder til, at han har fundet lykken.

Dette kan man sammenligne med tekst 3, hvor at tip oldefaren har både oplevet den her dystopia verden, men også den her utopia verden.

Ham og hans børn blev født under en dystopia verden hvor folk bare slog ihjel for, at dræbe, man var magtsyg hvilket også kan ses i dette citat “I ved jo godt, hvad våben er.

I har jo set dem på museet. I har jo set en bajonet, som blev brugt til, at stikke folk i maven, og I har set pistoler, som skød bly ind i folks indvolde, så de døde af det.”

Dette refererer til hvordan tingene er den dag i dag, hvordan krigen stadig foregår. Men efter, som hans tip oldebørn er født i en utopia verden

kender de ikke til alt den her krig som citatet viser, for dem er det bare en udstilling på et museum, som det er for os i dag med det der skete under 2. verdenskrig.

Vi kender ikke til det, vi ser det kun, som en historie. Og sådan har det formentlig altid være. I tekst 4, er der et gennemgående citat gennem hele teksten og det lyder således “BRODER SER DIG”

dette citat handler om, at man hele tiden bliver overvåget og lyttet efter, hvilket man også kan se den dag idag

da mennesket lever bag en skærm fyldt med data, som andre mennesker bare kan tage og snuppe. Man bliver overvåget, man bliver set.

. Nogle mennesker oplever det bare markant mere end hvad andre gør. Det næste citat er dette “KRIG ER FRED, FRIHED ER SLAVERI , UVIDENHED ER STYRKE” dette citat handler principielt om den her overvågning der er, at man ikke er alene.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu