Dansk økonomi 2020 | Samfundsfag | 10 i karakter

Indledning
Vi har fået til opgave at skrive om den danske økonomi, og hvordan den har været i 2020. Den danske økonomi står i den mest usikre tid i mange år.

Det skyldes den store Corona epidemi også kaldet Covid 19, der helt tilbage i februar 2020 ramte Danmark. Coronakrisen gjorde, at mange mennesker mistede deres job, ledigheden steg og Danmark kom økonomisk i krise.

Bruttonationalprodukt (BNP) handler om den danske økonomi, og hvor meget vores samlede produktion ligger på, det kan både være når vi eksporterer varer, såsom LEGO, men det kan også være når vi modtager undervisning, eller går til lægen og får en vaccine.

Værdien af alle de tal, lægges sammen, og ender som det vi kalder bnp. Vi kan bruge vores bnp til at se om det går godt, eller skidt i den danske økonomi. Jo højere bnp Danmark har, jo mere velhavende er landet.

Uddrag
Det var kun de mennesker som arbejdede i sundhedssektoren, supermarkeder, på lagere, medicinvirksomheder mv. som måtte arbejde under hele epidemien, da de bliver betragtet som de mest vigtige.

Mennesker som arbejdede på restauranter og caféer, havde de ikke rigtigt brug for, så derfor blev de opsagt, det var mest dem, som havde job som tjener eller lignende.

Man valgte at fyre de lavtlønnede først, såsom tjenere og unge ufaglærte mv. da de fleste af dem ikke havde en fast indtægt, eller ikke har en uddannelse indenfor det område.

Det har haft en negativ virkning og det har gjort så den danske økonomi er blevet svækket. Derfor intervenerede staten ved at bruge ekspansiv finanspolitik.

Ekspansiv finanspolitik er når staten pumper penge ud i samfundet for at skabe aktivitet i det økonomiske kredsløb.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu