Indholdsfortegnelse
1. Karakteriser kort Dan Cakes målgruppe(r) på det danske marked
- De ældre over 60 år:
- De unge under 20 år

2. Analyser Dan Cakes interne forhold

3. Analyser købsadfærden for køb af kager på B2C markedet
- Købsadfærd/Købstype
- Køberoller
- Initiativtager:
- Influent:
- Beslutningstager:
- Disponent:
- Konsument:
- Beslutningsprocessen
- Problemerkendelse:
- Informationssøgning:
- Vurdering af alternativer:
- Købsbeslutningen:
- Efterkøbsadfærd:

4. Diskuter Dan Cakes anvendelse af parameteren produkt.
- Produktets levetid/type
- Emballage
- Kvalitet
- Sortiment
- Mærkestrategi
- Branding

Uddrag
- De ældre over 60 år:
De fleste over 60 år er typisk pensionister, dvs. at her kigger man på den socialdemografiske variabel i forhold til livsfase og alder.

De ældre køber typisk deres kager i supermarkedet og er traditionelle i deres valg. Målgruppen er loyale og konservative i deres valg, udover det køber de kagerne på tilbud da indkomsten er en væsentlig faktor for de ældre.

Segmentet her har et større forbrug end de andre målgrupper, da de spiser kaffe til kagen og ekstra meget i højtiderne. Højtiderne og de specielle begivenheder er især vigtigt for de ældre.

- De unge under 20 år
De fleste unge er enten single eller i parforhold. Dette kan også relateres til den socialdemografiske variabel, da de er meget impulsive og illoyale.

De unge skifter meget mellem deres valg af kagemærker og deres valg bliver påvirket af placeringen i butikken. Herunder kommer den psykografiske variabel, da unge er spontane.

- Børnefamilier og cafekunder
Børnefamilier og cafekunder foretrækker Premium kagerne, da de er kvalitetsbevidste og råvarer og høj kvalitet spiller en stor rolle for dem.

Indkomsten er også en væsentlig faktor for dem. Kage er ekstraordinært for børnefamilier og cafe besøgende, normalvis bager de det selv når de ikke gør foretrækker de Premium kager eller convenience produkter.

---

Ud fra SW-analysen og værdikæden kan Dan Cakes kernekompetencer fastslås. Virksomhedens kernekompetencer ligger inden for produktionen

da de producerer kager i forskellige produktklasser, som dækker målgruppens behov som også skaber kundeværdi. Herudover har virksomheden også lavet sine egne kagecremer

frugtfyld og sukkerglasur der er lavet af gode råvarer, der også dækker natur og miljø. Dan Cake har også et udviklingspotentiale da deres udviklingsafdeling garanterer nye og innovative samt kvalitetsfulde kager.

Deres kernekompetencer ligger inden for deres store markedsandel samt kunderenes kendskab til kagerne. Forbrugerne er klar over deres gode kvalitet, samt værdien i købet.

Dan Cake har en god fast lav pris og deres kager har været på markedet i mange år. Deres traditionelle kager er kendt som klassikere og mange andre udbydere kan ikke være med på den bølge.