Cykelpartner.dk | Erhvervscase opgave | 10 i karakter

Indholdsfortegnelse
Metodeafsnit 2
Business Model Canvas (BMC) 3
SWOT-analyse 3
KSF - Kritiske succesfaktorer 4
Udfordring 1: 5
- Løsning 1: 5
- Konsekvens 1: 6
- Løsning 2: 6
- Konsekvens 2: 7
Udfordring 2: 8
- Løsningsforslag 1: 8
- Konsekvens 1: 9
- Løsningsforslag 2: 10
- Konsekvens 2: 10
Litteraturliste 11
Bilag 12
- Bilag 1 - Virksomhedskarakteristik 13
- Bilag 2 -Business model canvas 14
- Bilag 3 - Regnskabsanalyse 17
- Bilag 4 - PESTEL-analyse 21
- Bilag 5 - Porters Five Forces 24
- Bilag 7 - SWOT 26

Uddrag
I denne synopsis behandles virksomheden Cykelpartner.dk, hvor der vil blive fundet udfordringer ud fra analyser, og dertil mulige løsningsforslag.

Til analyse af virksomhedens strategier vil der tages udgangspunkt i de interne- og eksterne strategifaktorer. Til en start fokuseres der på de interne, hvor der vil blive udarbejdet en BMC-analyse, rentabilitetsanalyse

Til analysen af de eksterne strategifaktorer vil der laves en PESTEL-analysen med fokus på økonomiske- teknologiske og lovmæssige forhold

en Porters Five Forces analyse, en analyse af konkurrencestrategier, og herefter vil alle analyserne til slut samles i en SWOT-opstilling.

Afslutningsvis vil der med udgangspunkt i analysere findes to udfordringer og der til løsningsforslag med konsekvenser.

For at understøtte de udvalgte modeller og analyser, er der gjort brug af relevante kilder. Vi er opmærksomme på, at videoerne fra Cykelpartner.dk er subjektive set i forhold til argumenter og fremstilling af virksomheden.

Vi har gjort brug af både kvantitativt og kvalitativt data, da de understøtter påstande på forskellig vis.

Den kvantitative metode kommer fra de statistikker vi har brugt fra Danmarks statistik, hvor det kvalitative blandt andet er interviews. Vi er dog opmærksomme på, at det er udvalgte spørgsmål, og ikke spørgsmål vi selv har fået lov at stille.

Hver gang en kilde/bilag benyttes vil det fremgå af en fodnote. Kilderne vil til slut samles i en litteraturliste i alfabetisk rækkefølge

Vi er opmærksomme på, at vi som gruppe har forskellige kompetencer og kan bidrage med noget forskelligt.

Vi har derfor gjort brug af den viden vi hver især har, og delt den med hinanden. Vi har suppleret hinanden, og respekteret de forskellige holdninger der nu engang har været, og det er endt i flere forskellige syn på tingene, som vi har gjort brug af i opgaven.

---

Cykelpartner forhandler alt indenfor cykler og cykeltilbehør. Derudover har de også et udvalg inden for Sport og Outdoor, men deres primære og vigtigste indtægtskilde er tilbehør som deres omsætning består 91 % af.

Deres målsætning er at blive din foretrukne cykelpartner og leverandør af kvalitetsprodukter til markedets bedste priser.

De har et dybt sortiment med ca. 18.000 varenumre, som gør det muligt at kunden netop kan få det de står og mangler.

De værdiparameter som de spiller på, er det dybe sortiment, hurtig levering og den fremragende kundeservice.

De skaber en relation til deres kunder gennem daglige beslutninger hvor kunderne er omdrejningspunktet. De benytter mange ressourcer på kundeservicen, for at sikre kunden får en sikker og tryg købsoplevelse.

Der er mulighed for at få den rette hjælp inden og efter købet. Derudover har de brugt meget tid på produktbeskrivelser, som hjælper kunden med at vælge det rette produkt og hvad forskellen på lignede produkter er.

Det er utrolig vigtigt, de kan sidde hjemme foran skærmen, og fortage kvalificerede valg der er lige så gode som, hvis man gik ned i en fysisk cykelhandler.

Derudover skal alle produkter være til en fornuftig pris, men sammentid også den rette kvalitet som de står indenfor. I forhold til virksomhedens konkurrenter forsøger de at skille sig ud med deres lynhurtig levering.

Alt bliver sendt samme dag, hvis der bestilles inden klokken 18, og hvis der bestilles i weekenden, bliver alt pakket søndag, så kunden har det mandag.

Alt i alt har de et dybt sortiment, fremragende kundeservice og lynhurtig levering, som tilsammen er utrolig værdiskabende for virksomheden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu