CPH lufthavn | Analyse

Indholdsfortegnelse
Virksomhedsbeskrivelse 3
Emne 1 – CSR 4
Emne 2 - resultatopgørelse 7
Emne 3 – Strategi 9
Konklusion 10
Kildeliste 12
Bilag med økonomital og artikler 12
Bilag med ordliste 12

Uddrag
CPH A/S også kaldt Københavns lufthavnerDanmarks største lufthavn. Takket være sine mange internationale ruter servicerer den foruden København, Sjælland og Øresundsregionen også store dele af Sydsverige.

Lufthavnen er derfor en af Danmarks største arbejdspladser og et trafikalt knudepunkt for millioner af rejsende. Hver dag går omkring 23.000 mennesker på arbejde i de mere end 700 virksomheder, der opererer i Københavns Lufthavn.

Lufthavnen blev grundlagt i 1925 som Kastrup Lufthavn og er dermed blandt de ældste internationale lufthavne i Europa.

CPH er derfor store konkurrentermed andre europæiske knudepunktslufthavne så som f.eks. Amsterdam, Bruxelles, Zürich og Stockholm om at tiltrække ruter og flyselskaber.

Københavns Lufthavn ejes og drives af selskabet Københavns Lufthavne A/S, der også driver Roskilde Lufthavn. Selskabet er delvist statsejet

største private aktionær er nu den canadiske pensionsfond The Ontario Teachers’ Pension Plan, som har overtaget 30 procent af aktierne.

I 2017 opkøbte ATP 57 procent af aktierne. Flyvekontrollen i Lufthavnen udføres dog af Navair.

---

CPH arbejder efter en ny strategi, som de kalder “Architects of the future Airport”, med denne strategi vil de fokusere på samfundets rolle.

CPH har et helt bestemt mål om at leve op til deres rolle i samfundet, de vil forsøge deres bedste for at gøre fremtiden grønnere men stadig videreudvikle sig til næste generation.

De vil opnå en bæredygtig udvikling og en sikre en bedre oplevelse for alle deres kunder.

For at kunne opnå denne nye strategi har CPH lavet en række takeoffs, som skal føre til en udvikling og forandring. Herunder er CPHs takeoffs.

Udvide vores positive rolle i samfundet og bidrage til bæredygtige rejser CPH ønsker at udvise bæredygtighed og klimavenlige rejser, når de er Danmarks internationale lufthavn.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu