Convenienceprodukter | Analyse

Indholdsfortegnelse
Opgave 1 - Redegør for markedet for convenienceprodukter. Inddrag bilag 1 og 2 samt bilag 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusive mellemrum.

Opgave 2 - Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdens faktorer.
- De demografiske forhold
- De kulturelle forhold

Opgave 3 - Foretag en brancheanalyse med fokus på måltidskasser.
- Konkurrenter i branchen
- Substituerende produkter:
- Kunder:
- Leverandører:
- Nye indtrængere:

Opgave 4 - Besvarelsen af opgave 4 må maksimalt fylde 2400 anslag inklusive mellemrum.
Diskuter følgende udsagn:

a. Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det et udtryk for horisontal integration.

b. Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.

c. Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.

Opgave 5 - Med udgangspunkt i din besvarelse af opgave 1-4 og relevante bilag skal du:

Identificere en væsentlig udfordring for Aarstiderne på conveniencemarkedet. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.
- Ustabilt/utilregneligt vejr:
- Løsning 1)
- Løsning 2)

Uddrag
Opgave 1 - Redegør for markedet for convenienceprodukter. Inddrag bilag 1 og 2 samt bilag 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusive mellemrum.

Convenience er et koncept der har været på markedet i lang tid, men salget af convenience-produkter er steget gevaldigt de seneste år.

Vi lever i en tid, hvor mange har lange skoledage og man skal nå at passe sin sport, eller folk der arbejder til sent om aftenen og derfor har alle ikke tid eller overskud til at planlægge deres egen madlavning.

Derfor er convenience-produkter blevet en meget populær løsning, så man kan undslippe den stress madlavningen indeholder for nogle.

Den lange og travle danske hverdag har derfor en positiv effekt på covenience-markedet, da salget af convenience-produkter øges.

I Danmark der vægtes næring og sund kost højt, og der er mange der prøver at slippe af med købet af fastfood. Mange danskere prøver også at skille sig af med deres usunde kost, hvoraf convenience er en løsning til dette problem.

Der nævnes også i bilag 2, at gourmetkokke har været inden under tilberedningen, hvilket gør det mere attraktivt for consumeren at købe.

En særlig nem løsning til travle familie, er måltidskasser. Måltidskasser er en kasse der leveres til ens dør med forskellig mad man ikke selv kan vælge imellem, hvilket kan være et problem for allergiske eller kræsne forbrugere.

Kassen er fyldt med grøntsager, råvarer og ingredienser til et måltid, så de ikke behøver at anvende deres tid på at lede rundt i et supermarked, efter en lang dag.

Opgaven for forbrugeren er bare at putte bøffen på panden eller lignende. Skagenfood er derfor med til at du ikke skal spendere din tid på en opskrift eller med en indkøbsliste, da de bare gør det hele meget nemmere for forbrugeren.

Målgruppen for disse måltidskasser og færdiglavetretter er husholdninger og familier der arbejder sent eller meget, hvilket gør at de ikke har tid til at stå med madlavningen og indkøbet selv.

Konkurrenceidentifikationen er lidt anderledes på dette marked, da der er mange supermarkeder, der sælger disse færdiglavede retter og nogle virksomheder, hvor deres kernekoncept er convenience.

Derfor er convenience-markedet under del markedet konsumentmarked, da det er kunderne, som er forbrugere (b-2-c).

Der er desuden mange konkurrenter på dette marked, da mange supermarkeder er begyndt med dette koncept, og nu vil Coop Danmark også lave en løsning med deres egne måltidskasser.

Opgave 2 - Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdens faktorer.

De demografiske forhold såsom; økonomi og antal familiemedlemmer, spiller en rolle på salget af convenience-produkter.

Husholdningens størrelse: hvis man bor alene eller få personer, så kan man, spare økonomisk og det er simpelt, ved at købe convenience-produkter.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu