Opgavebeskrivelse
Opgave 1:
redegør for markedet for convenienceprodukter. Inddrag bilag 1 og 2 samt bilag 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusiv mellemrum.

Opgave 2:
Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdensfaktorer.
Analyser 1-2 relevante faktorer i den uafhængige omverden.
- Økonomisk forhold:

Opgave 3:
Foretag en brancheanalyse med fokus på måltidskasser.
- Konkurrencen på markedet:
- Truslen fra nye indtrængere:
- Truslen fra substituerende produkter:
- Forhandlingsstyke fra kunderne:
- Leverandørens forhandlingsstyrke:

Uddrag
På det danske fødevaremarked er der kommet en kæmpe konkurrent kaldet convenienceprodukter. Convenienceprodukter er et fødevareprodukt som er blevet forarbejdet eller klargjort, så forbrugeren nemmere og hurtigere kan tilberede maden.

En af de store fordele og grunde til at conveniencefood er meget populær i kølediskene, er at det hjælper utroligt meget i den travle hverdag for Hr. og Fru Danmark.

Det gør det nemmere for den normale familie, at bruge tid på det som de synes er vigtigt. Derfor vil den enkelte familie gene betale den premium pris, for enten at få leveret maden eller få den klargjort i små poser.

Denne tendens satser mange store supermarkeder på er fremtiden. Inden for madlavning i hjemmet, har b.la Coop og Dansk Supermarked opkøbet virksomheder inde for denne branche.

Grunden til denne store udvikling indenfor fødevarer til hverdagen, mener Dorte Wimmer kan være grundet dårlig planlægning, indenfor den målgruppe som hun betegner for ”generation Y”. I denne tid, og verden vi lever i forsvinder tiden ud i den blå luft.

Mange ville derfor gerne have det hurtige, nemme og faktisk sundere tilbud i dag. Mange forbinder ”hurtig mad” med masser af fedtstof, sukker og kulhydrater, men sådan er det nødvendigvis ikke længere, siger Dorte Wimmer.

Som sagt forbinder man tit coveniencefood med usund mad. I dag gør leverandøren meget for at det skal se appetitligt ud. De små tricks som at bruge gennemsigtig plast, så man kan se hvad man køber.

Mange af produkterne har også samarbejde med kendte kokke landet over på forsiden af emballagen, for at symbolisere at det ikke er forarbejdet ringe mad som man køber.