Opgavebeskrivelse
Opgave 1
Redegør for markedet for convenienceprodukter. Inddrag bilag 1 og 2 samt bilag 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusive mellemrum.

Opgave 2
Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdens faktorer. Analyser 1-2 relevante faktorer i den uafhængige omverden.
- Demografiske forhold
- Massemedier

Opgave 3
Foretag en brancheanalyse med fokus på måltidskasser.
- Brancheanalysemodel (Porters five-forces model)
- Konkurrenter i branchen
- Nye indtrængere
- Substituerende produkter
- Leverandørerne
- Kunder

Opgave 4
Besvarelsen af opgave 4 må maksimalt fylde 2400 anslag inklusive mellemrum. Diskuter følgende udsagn
a. Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det et udtryk for horisontal integration.
b. Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.
c. Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.

Opgave 5
Med udgangspunkt i din besvarelse af opgave 1-4 og relevante bilag skal du:
- Identificere en væsentlig udfordring for Aarstiderne på conveniencemarkedet. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring.

Uddrag
Convience food er når detailhandlen eller industrienden har startet tilberedningen. Det er alt fra færdiglavet så det bare skal varmes op, til at der er sammensatte råvarer som bare skal mixes sammen. Du kan både få convience food der er ”ready to heat” eller ”ready to eat”.

Her over de sidste par år er færdigretterne gået fra frost til køl. Årsagen er at mange kunder tit blev skuffede over det færdige produkt.

Dette er fordi at billedet på æsken ser meget lækrere ud end det i virkeligheden er. Nu er man derfor begyndt at lægge maden på køl i gennemsigtig indpakningen, så man kan se hvordan det ser ud rigtigt.

Mange trends kombineres i convience food. Det er bl.a. at maden skal være sund, det skal være hurtigt og det skal være internationale retter. Men klassisk dansk mad som boller i karry og brændende kærlighed er også ved at blive populært.