Convenienceprodukter | Analyse | 10 i karakter

Opgavebeskrivelse
Opgave 1
For at kunne besvare opgaven, som lyder således; Redegør for markedet for convenienceprodukter, anvender jeg bilag 1, 2 og 3.

Opgave 2
For at kunne besvare opgaven som lyder således; Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdensfaktorer, analysere jeg 2 relevante faktorer i den uafhængige omverden.
- Økonomi
- Kultur

Opgave 3

Opgave 4
Diskuter følgende udsagn:
a. Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det et udtryk for horisontal integration.
b. Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.
c. Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.

Opgave 5

Uddrag
Convenienceprodukter bliver mere og mere populære, og det er et marked, som er i stor udvikling hele tiden.

Før i tiden var convenienceprodukter ofte på frost, og man blev som forbruger ”snydt” af billedet på pakken i forhold til indholdet.

I dag er det meste convenince i kølafdelingen og udseendet af pakken og indholdet stemmer mere overens med hinanden.

Convenince dækker både grøntsager, der er skåret, lasagne, der kun skal varmes i mikroovnen, og færdiglavede sandwich.

Som tidligere skrevet er convenienceprodukter i stor udvikling hele tiden, hvilket betyder at de bliver sundere, bedre, bredere og mere gennemskuelige.

Selvom de fleste forbrugere i dag udnytter convenienceprodukterne, bliver der oftere brugt halvfabrikeret mad til madlavningen i form af marineret kød, færdige sovse osv.

Virksomheder som Løgismose, Skagen Food samt butikker som Bilka, Føtex og Kvickly sælger primært på B2C-markedet. Grunden til, at den enkelte forbruger vælger en nemmere løsning kan være forskellig.

Det kan skyldtes det økonomiske aspekt hænger bedst sammen, hvilket ofte gælder de ældre og unge, hvor deres rådighedsbeløb ikke er det største.

Når man bare er sig selv, kan det være mere omkostningsfyldt at lave mad helt fra bunden af. Det kan også være fordi man som familie vælger at prioritere familietid

da man måske er presset i forhold til arbejdstider, og det at handle ind og finde madinspiration kan være svært at få tid til.

For lige at konkludere overordnet på opgaven, så er markedet for convenienceprodukter i stor udvikling samt er der mange forbrugere

der bruger løsningen til enten det ene eller andet formål, alt afhængig af, hvem forbrugeren er

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu