Convenience | Afsætning

Indledning
Convenienceprodukter dækker over mad hvor industrien eller detailhandlen har givet en hjælpende hånd med tilberedningen af maden. Det er retter der er ready to eat eller ready to heat.

I løbet af en uge får op mod 400.000 forbrugere måltidskasser med convenienceprodukter. Igennem årene har der være større ændringer inde for convenienceprodukter, hvor der er en overgang fra de tidligere fryseprodukter, hvor billederne på indankningen er lækre, men maden inden i, viser noget helt andet.

Nu til dags er convenience-udbuddet på køl, blevet langt mere gennemskuelig, da indpakningen ofte er i ren plast. Gourmekokke fremhæves også, hvis de har været inde over tilberedningen, hvilket viser at convenienceprodukter har haft en, både øget efterspørgsel, men også en øget kvalitets ændring på selve maden.

Indholdsfortegnelse
1. Redegør for markedet for convenienceprodukter. Inddrag bilag 1 og 2 samt bilag 3. Besvarelsen må maksimalt fylde 2400 anslag inklusiv mellemrum.
2. Virksomhederne på markedet for convenienceprodukter bliver påvirket af forskellige omverdensfaktorer.
3. Foretag en brancheanalyse med fokus på måltidskasser.
4.A Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det et udtryk for horisontal integration.
4.B. Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.
4C. Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.
5. Identificere en væsentlig udfordring for Aarstiderne på conveniencemarkedet. Diskuter mulige løsninger af den valgte udfordring

Uddrag
Markedet for convenienceprodukter er et marked der i den grad stigende, fordi en af grundene til os danskere bestiller madkasser med convenienceprodukter, er at mange gerne vil undgå det mareridt, hvor man står fanget i supermarkedet og synes den hyggelige middag med familien virkes til at være uendelig langt væk. En anden grund til dette, er at mange danskere er mere tilbøjelige til at vælge den nemme løsning, hvor man bestiller middagen på nettet og den står klar foran hoveddøren, når du kommer hjem efter en lang dag på jobbet.

På den måde skal man heller ikke tænke på at tage ud og handle, og finde på retter man skal købe ind til. Markedet kan man også se er stigende for i bilag 4 bliver der nævnt at, omfanget af måltidskasser er fordoblet på få år. Fremgangen er markant, og omsætningen i branchen nærmer sig 1 mia. kr.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave

  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal

Premium 39 DKK pr måned

  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang her