Convenience produkter | Analyse

Indholdsfortegnelse
Opgave 1

Opgave 2

Opgave 3
Porters five forces
- Konkurrence blandt virksomheder
- Trusler fra nye indtrængere
- Trusler fra substituerende produkter
- Kundernes forhandlingsstyrke
- Leverandørernes forhandlingsstyrke

Opgave 4
a. Der er høje indtrængningsbarrierer på markedet for måltidskasser
b. Når Dansk Supermarked opkøber 80% af Skagenfood, er det et udtryk for horisontal integration.
c. Køb af måltidskasser er et overvejelseskøb.
d. Ud fra figur 1, er det tydeligt, at Coop i deres produktudvikling og markedsføring især skal fokusere på kvaliteten og sundheden af deres færdigretter.

Opgave 5
- Udfordring:
- Løsning 1:
- Løsning 2:
- Løsning 3

Uddrag
Convenience produkter dækker over forberedt mad som sælges i hos forskellige supermarkedskæder. Det kan være detailhandlen selv, som har givet en hjælpende hånd med tilberedningen

i form af skrællede og snittede grøntsager eller skåret og marineret kød. Derudover kan supermarkederne også tilbyde såkaldte færdigretter, i from af fryse retter som kun lige skal et smut i ovnen.

Markedet indenfor convenience Food er kraftigt stigende grundet flere og flere søger mod nemmere og mere overskuelige løsninger i hverdagen.

En af de helt store ændringer indenfor Convenience produkter i supermarkederne er udviklingen af fryseprodukter.

Mange af Convenience produkterne på køl er langt mere gennemskuelige i indpakningen, og lever reelt set op til det vidste billede på emballagen.

Desuden fremhæves det på enkelte produkter, at gourmetkokke har været med til at tilberede, hvilket signalerer øget kvalitet.

Et klart og tydeligt eksempel på at markedet er i kraftig stigning, er at Føtex Food, har over dobbelt så mange convenience produkter i dag, end de havde for bare et år.

Et andet syn på Convenience produkter er de såkaldte måltidskasser. Måltidskasser bestilles på nettet og leveres derefter til hovedøren.
er på få år blevet et kæmpehit rundt i de danske familier.

Nogle af de største leverandører har allesammen solid vækst, og hver uge serveres op mod 400.000 måltider tilberedt efter præcise opskrifter og nøje afmålte ingredienser, så man undgår madspild.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu