Carlsberg | Afsætning Case | 10 i Karakter

Opgavebeskrivelse
Opgave 1 - Udarbejd en virksomheds karakteristik af Carlsberg

Opgave 2 - Opstil mere og mindre sandsynlige hændelser med tilhørende konsekvenser for Carlsberg og sæt disse ind i en mulighedsmatrice og en trusselsmatrice. Put dem i bilag.
- Mulighedsmatrix
- Trusselsmatrix

Opgave 3 - Udvælg en hændelse, der er meget attraktiv for Carlsberg og har meget stor sandsynlighed for hændelse, og vurder, hvad Carlsberg bør fortage sig for at følge op på denne hændelse.
• Bæredygtig fokus

Opgave 4 – Udvælg en hændelse, der er meget alvorlig for Carlsberg og har meget stor sandsynlighed for hændelse, og vurder, hvad Carlsberg bør fortage sig for at imødegå eller minimere konsekvenserne af denne hændelse.

Kilder:

Uddrag
Carlsberg blev grundlagt i 1847 af Jakob Christian Jakobsen. Virksomheden er opkaldt efter hans søn, Carl. Carlsberg producerer primært øl.

Det er det, som Carlsberg er kendt for, dog sælger virksomheden også læskedrikkelse og flaskevand. Carlsberg er en produktionsvirksomhed fordi virksomheden producerer deres eget øl og andre brands øl.

Carlsberg har en meget stor målgruppe, da man i Danmark allerede kan købe øl, i en alder af 16 år, og alle mennesker kan købe flaskevand eller læskedrikke som virksomheden også producerer.

Carlsbergs omsætning er stor. I 2019 omsatte virksomheden 65,9 milliarder kroner og havde et overskud på cirka 15 milliarder kroner, hvilket er en klar forbedring i forhold til de forrige 4 år, hvor de havde et overskud på cirka 13 milliarder kroner.

Carlsberg A/S er et aktieselskab hvor hovedaktionær er Carlsberg Fondet. Virksomheden har 2 slags aktier. En A- og B-aktie. A-aktien giver 20 stemmer og B-aktien giver kun 2 stemmer. Carlsbergs største konkurrenter er AB inBev, Heineken, China Resources Snow Breweries.

Som man kan se på tabellen, så er Carlsberg den 4. største bryggeri i verden, hvilket er meget godt, men hvis man kigger på Heineken som ligger nr. 2

så har den en dobbelt så stor markedsandel end Carlsberg. Så virksomheden har egentlig en ”lille” 4. plads som den bedste bryggeri i verden.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu