Carl Hansen & Søn, Komo, Morells Charcuterias, Sara Morell

Indholdsfortegnelse
1.1 (10 %) - Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Carl Hansen & Søn.
1.2 (15 %) - Analyser, hvordan de fundne forhold har påvirket udviklingen i indekstallene for indtjening og kapitaltilpasning fra 2016 til 2018. Se spørgsmål 1.1.
1.3 (10 %) - Vurder, hvordan indekstallenes udvikling har påvirket overskudsgraden og aktivernes omsætningshastighed fra 2016 til 2018.
1.4 (5 %) - Forklar, hvordan udviklingen i gældsrenten har påvirket egenkapitalens forrentning fra 2016 til 2018.
1.5 (5 %) - Vurder, hvilke fordele og ulemper Carl Hansen & Søn har ved at have fokus på CSR.
1.6 (5 %) - Vurder, hvilken konkurrencestrategi Carl Hansen & Søn anvender.
2.1 (5 %) - Forklar, om virksomhedens lønomkostninger er variable omkostninger eller kapacitetsomkostninger.
2.2 (5 %) - Beregn, hvor meget virksomhedens omsætning mindst skal stige for, at det er lønsomt at udvide med en slagterafdeling i butikken.
2.3 (5 %) - Diskuter, om Komo ApS bør udvide butikken med en slagterafdeling.
3.1 (10 %) - Udarbejd et kvartalsopdelt resultatbudget for Morells Charcuterias for 2020.
3.2 (5 %) - Vurder, hvordan Sara Morell kan forbedre bruttoavanceprocenten i 2020.
3.3 (5 %) - Forklar, hvorfor det er vareforbrug og ikke varekøb, der indgår i resultatbudgettet for 2020.
4.1 (5 %) - Beregn indekstal for omsætning, samlet sygefravær, arbejdsulykker og antal medarbejdere for perioden 2016 - 2018.
4.2 (5 %) - Analyser udviklingen i medarbejdertilfredsheden fra
4.3 (5 %) - Vurder, hvilke fordele Bakers Choice A/S opnår ved at have fokus på medarbejdertilfredshed.

Uddrag
1.1 (10 %) - Redegør med udgangspunkt i det vedlagte materiale for, hvilke forhold der har haft betydning for den økonomiske udvikling i Carl Hansen & Søn.

Når man går nærmere ned i teksterne, kan man se at den økonomiske udvikling er det bedste man har oplevet i virksomheden 111-årige historie. Den familieejede virksomhed har formået at holde væksten voksende i 9 år i træk.

Dette skyldes bla. deres den store vækst både på de europæiske-, amerikanske- og asiatiske markeder. Man har i USA og Canada haft en vækst på 45,5 % og i Europa har der været en stigning på 32 %. Man har dog kun formået at skabe en vækst på 12,2 % i Danmark.

Denne vækst betyder også at størstedelen af deres eksporterede vare ligger i udlandet. ”Særligt væksten i Europa og USA var skelsættende, og det betyder, at vi snart eksporterer tre fjerdedele af vores solgte varer.”

Omsætningen på den halv milliard kroner man ønskede sig er indfriet, et stort overskud og et rigtigt godt resultat før skat betyder også at man ser virksomheden investere i større projekter og bla. opkøbte de i 2017 Søborg Møbler og DAFI (Vietnamesisk møbelvirksomhed).

De nye markeder i Sydeuropa skyder op og giver derfor store muligheder for at udvide virksomhedens internationale markeder. Det kan bla. ses i deres 2022 målsætning. Målsætning i 2022 sender også tydelige tegn og krav til hvad der skal laves, produceres og sælges i de kommende år.

Flytningen af virksomheden til en ny erhvervskompleks i Gelsted, betyder også at der er nye krav og holdninger til virksomheden og den store investering der er kastet, ind i projektet skal lykkes og man skal sikre at virksomhedens kunder forbliver.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu