Café Hector | Analyse | Lotte Svendsen

Indledning
Café Hector er en kortfilm instrueret af Lotte Svendsen i 1995 og udgivet i 1996. Undergenren er en blanding af krimi og drama. Kortfilmen er 16 minutter lang og inspireret af det virkelig liv i 80érne.

Kortfilmen handler primært om, hvordan det er at blive ekskluderet fra et fællesskab, om ikke at være ”in” og om ikke at blive accepteret.

Kortfilmen udarter sig på Café Hector og danner sig et billede af en overklassecafé, kun fyldt med fede og ”in” unge mennesker.

De cafébesøgende der sidder på caféen drikker cappuccino og smalltalker. Her går snakken på alle de rigtige ting. Indirekte er det kun folk der er ”in” og smarte der får lov til, at opholde sig på caféen.

Dette bliver to mænd begge provokeret af og ingen af dem tåler flere ydmygelser fra overklassen.

Uddrag
Café Hector danner et billede af det privilegerede Nordsjælland. Dette ses bl.a. da Thorvald nævner, at de aldrig har arbejdet med hænderne.

Normen i det overklasse miljø der er på café Hector består af succes, ”trendy” påklædning og smarte bemærkninger. Her prioriteres succes over følelser.

En af personerne vi ser er reklamemanden med silketørklæde i kraven. En anden er manden i det ternede jakkesæt som også er ”in” og hurtig i replikken, og de to kvinder som har hold i karriere og mændene.

Det er også tydeligt, at det er stamkunder der kommer på Café Hector og at snakken går. Det ved vi da damen i lyserød siger ”Det er ham fjolset fra i fredags”.

De er alle sammen klar over hvem han er, og de er også enige om, at han ikke er en del af dem.

Tilbage i tiden, da kortfilmen er udgivet havde vi også større forskel på samfundsklasserne, eftersom vi bliver mere og mere mobile med årene.

Dette miljø passer hverken Thorvald eller Uffe ind i. De kommer fra arbejderklasse familier, og er ikke vant til de samme ting.

Korfilmen lægger ud med, at der bliver filmet på bartenderens hænder og travelling i de førte tre minutter, mens man bliver introduceret for cafémiljøet.

Kortfilmen består ikke af mange klipninger, hvilket også et typisk for den tid filmen er lavet i. Der bliver skiftet mellem de forskellige cafébesøgende, og deres smalltalks i første scene.

Mellem første og anden scene er der gjort brug af krydsklip, hvor der er løbende klip mellem toilettet og caférummet.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu