Bulbjerg | Analyse | Naja Marie Aidt

Indledning
Novellen Bulbjerg handler om en familie, som er på cykeltur omkring Bulbjerg. Familien består af faren, som er novellens jegfortæller, moren Anne og drengen Sebastian på seks år.

Bulbjerg begynder i in medias res, hvilket gør, at vi som læsere kommer direkte ind i handlingen. Det kan vi allerede se i åbningen af novellen på side 1 linje 1- 3,

”Pludselig befandt vi os midt i et overraskende landskab: lysende, hvide sandbakker til alle sider, vindblæste, små træer der stod og vred sig under den store, åbne himmel”.

I denne åbning af novellen starter vi midt i handlingen med en beskrivelse af omgivelserne, uden nogen præsentation af personer, eller hvem ”vi” er.

At novellen starter i in medias res giver læseren en fornemmelse af, at novellen forgår her og nu.

Uddrag
I gennem novellen får man et indtryk af, at jegfortælleren er meget følelses kold overfor Anne. Måden han fortæller Anne, at han er hende utro er utrolig usympatisk.

”Jeg knepper din søster. Forstår du det?”. Ikke nok med at han fortæller Anne om hans affære på denne måde, går han derefter også i detaljer omkring deres samleje.

”Jeg knalder med Tine, jeg kan ikke få nok af hende, hun slikker min pik som om hun blev betalt for det, jeg kan ikke få nok, jeg tager hende på gulvtæppet derhjemme, jeg tager hende bagfra, op i numsen, i vores seng.”

Ud fra dette citat virker han kold, og til ikke at have nogen situationsfornemmelse overfor Anne. Jegfortælleren har et meget anspændt forhold til Anne, og man kan mærke uro og spændinger mellem parret.

Desuden kan man i gennem teksten og jegets tanker, få en fornemmelse af, at han er betydeligt dominerende overfor Anne, og er glad for at tage styringen i deres forhold.

Det ses blandt andet på linje? side? "Jeg skubber dig til side med stor kraft, du gisper efter vejret og falder baglæns og væk."

Hans måde at handle i situationer på, viser at han føler magt. Man kan få en fornemmelse af at jeget føler styring, og at uanset hvad han gør, så vil Anne ikke turde gøre modstand eller gå fra ham.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned Få adgang nu