Bryggeribranchen i Danmark | Opgave

Uddrag
Når vi kigger på det danske ølmarked, så kan vi kun beskrive det positivt, da der har været vækst fra år 2016 til 2017. År 2017 var det år, hvor der blev produceret flest øl, dette var nemlig rekordåret for Danmark.

Der var tale om hele 1.622 øl, svarende til ca. 4,5 øl hver dag. I år 2016 var der kun 16 bryggerier, som debuterede med øl, hvilket ikke er et væsentlig højt antal. Der kom på blot et år næsten dobbelt så mange bryggerier og kontraktbryggerier, som debuterede med øl. Vi rundede 30 bryggerier i år 2017. Nu har Danmark så 197 åbne bryggerier og kontraktbryggerier, som lancerer øl.

Disse bryggerier finder som regel sted i mindre byer og på små øer. Disse bryggerier bidrager til beskæftigelse og økonomi, men derimod også til, at de borgere i landet som kan lide øl, får en smag af alle disse forskellige varianter af øl.

De bryggerier der lancerer flest øl i Danmark finder sted hos virksomhederne – Carlsberg og Royal Unibrew. Disse virksomheder har ikke fokus på kvantitet, men derimod på kvalitet, og derfor er der tale om håndværksøl, som er noget der stammer fra USA, men som efterhånden også har fået en del succes i Danmark.

I år 2017 havde Royal Unibrew et mål, og det var at specialisere sig inden for specialøl og håndværksøl, hvor de kun ville have fokus på, at deres øl skulle være i god kvalitet og have en velhavende smag.

Der startede et nyt brand op i år 2017, Crafted By. Dette havde en positiv påvirkning på Carlsberg, da de ved hjælp af dette brand startede et helt nyt koncept, som var, at de skræddersyer øl, både til private og virksomheder - fx restauranter.

---

De faktorer jeg vil tage udgangspunkt i, ville være kunder, konkurrenter og økonomiske forhold.
Kunder: Denne faktor har en af de største roller på ølmarkedet, da det er kunderne, som efterspørger og køber øllene.

Kunderne kan i dag købe bryggerilanceret øl stort set alle steder, det kan de blandt andet i supermarkeder og på tankstationer. Så længe kunderne får den smag, som de vil have, så vil de altid købe øl, da det er et produkt, som stort set henvender sig til alle.

Alle har deres forskellige øl mærke præferencer og øltype. Det er forskelligt for aldersgrupper, om hvem der køber mest øl. Øl er blevet ret populært blandt unge dagen i dag, da det bliver drukket til gymnasie-fester, privat-fester, skolearrangementer osv.

Jo flere varianter af øl der bliver lanceret, jo bedre og nemmere er det for kunderne, da de har mulighed for at vælge mellem flere forskellige, fremfor kun at skulle vælge i mellem 1 eller 2 slags.

Det er kunderne, som har købekraften på markedet og derfor er virksomhederne afhængige af dem, da det er dem, som sikrer virksomhederne en indtjening på det lancerede øl. Carlsberg er begyndt at producere skræddersyede øl til både private og virksomheder.

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu