Bryggeribranchen i Danmark 2020 | Afsætning

Afleveringsdato 4. okt. 2020

Opgave 1

Når vi kigger på det danske ølmarked, så kan vi kun beskrive det positivt, da der har været vækst fra år 2016 til 2017. År 2017 var det år, hvor der blev produceret flest øl, dette var nemlig rekordåret for Danmark.

Der var tale om hele 1.622 øl, svarende til ca. 4,5 øl hver dag. I år 2016 var der kun 16 bryggerier, som debuterede med øl, hvilket ikke er et væsentlig højt antal. Der kom på blot et år næsten dobbelt så mange bryggerier og kontraktbryggerier, som debuterede med øl. Vi rundede 30 bryggerier i år 2017.

Nu har Danmark så 197 åbne bryggerier og kontraktbryggerier, som lancerer øl. Disse bryggerier finder som regel sted i mindre byer og på små øer. Disse bryggeri bidrager til beskæftigelse og økonomi, men derimod også til, at de borgere i landet som kan lide øl, får en smag af alle disse forskellige varianter af øl.

De bryggerier der lancerer flest øl i Danmark finder sted hos virksomhederne – Carlsberg og Royal Unibrew. Disse virksomheder har ikke fokus på kvantitet, men derimod på kvalitet, og derfor er der tale om håndværksøl, som er noget der stammer fra USA, men som efterhånden også har fået en del succes i Danmark.

I år 2017 havde Royal Unibrew et mål, og det var at specialisere sig inden for special øl og håndværksøl, hvor de kun ville have fokus på, at deres øl skulle være i god kvalitet og have en velhavende smag.

Der startede et nyt brand op i år 2017, Crafted By. Dette havde en positiv påvirkning på Carlsberg, da de ved hjælp af dette brand startede et helt nyt koncept, som var, at de skræddersyer øl, både til private og virksomheder – fx restauranter.

Indholdsfortegnelse
Opgave 1
Opgave 2
Opgave 3
Opgave 4
Opgave 5

Uddrag
Opgave 3:
Produkt: Det produkt der er tale om i branchen er, øl. Der findes forskellige øl, med forskellige smag, kvaliteter og indhold. Produktet kan fås næsten alle steder i landet, på tankstationer, supermarkeder osv.

Det er et fysisk og håndgribeligt produkt, som der er tale om. De funktionelle som der findes i dette produkt kunne for eksempel være øllens alkoholprocent, holdbarheden og smag. Der findes også øl uden alkohol, hvor alkoholprocenten ligger på 0, men derimod findes der også øl, hvor alkoholprocenten er på over 8%. En almindelig øl ligger som regel på 5%.

Kvalitet: Der findes forskellige former for kvaliteter og smag, når der er tale om øl. Harboe er en øl der bliver solgt til en billig pris og nærmest alle har råd til den, derfor kan der være tale om lav kvalitet, når man sammenligner det med Tuborg, Royal og Carlsberg øl.

Design: Det er vigtigt for øl producenter, at de går op i deres emballage og design. Dette er fordi, at øllen adskiller sig fra de forskellige andre øl mærker.

Derfor virksomheder nødt til at sørge for, at deres emballage ikke ligner deres konkurrenters, og derimod sikre en præference for deres produkt fremfor konkurrenten...

Sådan får du adgang til hele dokumentet

Byt til nyt Upload en af dine opgaver og få adgang til denne opgave
  • Opgaven kvalitetstjekkes
  • Vent op til 1 time
  • 1 Download
  • Minimum 10 eller 12-tal
Premium 39 DKK pr måned
  • Adgang nu og her
  • 20 Downloads
  • Ingen binding
  • Let at opsige
  • Adgang til rabatter
  • Læs fordelene her
Få adgang nu